Новини

У Чернівцях вперше пройшов дитячий інклюзивний мистецький фестиваль. Фото

Проект спрямований на залучення дітей з особливими потребами до творчості.

Упродовж двох днів у дворику Арт-Інфо Центру «Czernowitz–Чернівці» проходив перший дитячий інклюзивний мистецький фестиваль «Наш чудовий СонцеСвіт». Проект увійшов до списку переможців конкурсу Українського культурного фонду та спрямований на залучення дітей з особливими потребами до творчості та підтримку їхніх талантів.

Захід розпочався святковим концертом «СонцеСвіт – один для всіх». Після відкриття фестивалю розпочала роботу студія живопису «Намалюй свій СонцеСвіт!» Діти разом із художниками поринули в створення картин, які згодом презентують у виставковій залі.

Координаторка проекту Лідія Анциперова зазначила, що метою проекту є створення засад, методик та алгоритмів дитячої інклюзії у сфері культури та мистецтв, надання митцям досвіду спілкування з дітьми з особливими потребами під час спільної роботами над творами.

Проект «Наш чудовий СонцеСвіт» триватиме упродовж жовтня-листопада. До заходів фестивалю долучаються волонтери та студенти, правозахисні організації, ГО «Моє миле Сонечко», ГО «Особливі серед нас» у співпраці та за підтримки Чернівецької міської ради.

Альона Чорна

Коментарі