Новини

У Чернівцях вперше відбудеться дитячий інклюзивний мистецький фестиваль

Відкриття фестивалю відбудеться у мистецькому дворику Арт-інфо – центру «Czernowitz».

У Чернівецькій міській раді презентували унікальний проект Дитячий інклюзивний мистецький фестиваль «Наш чудовий СонцеСвіт», який увійшов до списку переможців конкурсу.

Координаторка проекту Лідія Анциперова зазначила, що метою проекту є створення засад, методик та алгоритмів дитячої інклюзії у сфері культури та мистецтв, залучення дітей з особливими потребами до мистецьких подій, надання митцям досвіду спілкування з дітьми з особливими потребами під час спільного створення мистецьких продуктів.

На день міста, 6 жовтня, о 12:30, відбудеться відкриття фестивалю у мистецькому дворику Арт-інфо – центру «Czernowitz-Чернівці».

6,7 та 13 жовтня, з 13:00 до 15:30, відбудуться три сесії живопису «СонцеСвіт – один для всіх!», в результаті якого 30 дітей, 15 – з особливими потребами спільно з митцями створять 30 картин.

Логотип фестивалю створила відома художниця і письменниця Юлія Косівчук.

«У листопаді організуємо виставку дитячих картин «Всі діти рівні. Всі діти талановиті», проведемо флешмоб «СонцеСвіт – один для всіх!», а також буде постановка вистави «Пригоди сонячного промінчика», героями якого стануть персонажі картин учасників фестивалю, а ролі зіграють самі діти. В середині листопада відбудеться великий концерт і показ новоствореного мультфільма «Пригоди сонячного промінчика», – повідомили організатори фестивалю

Проект «Наш чудовий СонцеСвіт» триватиме впродовж жовтня-листопада. До заходів фестивалю долучаються волонтери та студенти, правозахисні організації, ГО «Моє миле Сонечко», ГО «Особливі серед нас» у співпраці та за підтримки Чернівецької міської ради.

 

 

 

Коментарі