Новини

Вийшла на роботу на підставі ухвали суду. Олену Пушкову поновили на посаді

Підозрювана у хабарництві начальниця відділу охорони культурної спадщини перебуває на робочому місці уже два тижні.

Олену Пушкову, відсторонену з посади начальниці відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради за підозру у взятті хабара, поновили на посаді.  

У коментарі «Шпальті» пані Олена прокоментувала своє поновлення на посаді так:

«Ухвалою Першотравневого районного суду від 13.09.2018 клопотання прокурора про відсторонення Пушкової О.Д. від посади начальника відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради повернуто прокурору на підставі ст.155 КПК України та інших статей. Після цього я маю вийти на робоче місце. Водночас судове дослідження щодо пред’явлених обвинувачень продовжується і тільки суд може встановити вину або її відсутність підозрюваного у скоєнні злочину», – сказала пані Олена.

За її словами, з практики такі суди можуть тривати декілька років. Водночас Олена Пушкова стверджує, що буде захищати свою честь у суді.

«Я пред’явлених обвинувачень не визнаю, і в суді буду захищати свою честь та гідність всіма можливими способами», – наголосила чиновниця.

Також вона повідомила, що уже перебуває на робочому місці.

«Я вийшла на робоче місце на підставі зазначеної ухвали суду, вже працюю другий тиждень», – додала вона.

Водночас начальник юридичного управління міської ради Олександр Шиба у коментарі «Шпальті» повідомив, якщо суд не побачив підстав не поновлювати пані Олену на посаді, юрвідділ немає права чинити спротив.

«Така ж ситуація була після поновлення на посаді Олега Пилип’яка та Сергія Колешні, яких також підозрювали у хабарництві. З юридичної точки зору це нормально, з моральної – ні», – прокоментував ухвалу Олександр Шиба.

Нагадаємо, 9 червня 2017 року Олену Пушкову звинуватили у хабарі. Чиновницю підозрювали у взятті неправомірної вигоди у розмірі 1200 доларів. За декілька днів її відсторонили з посади.

 

Коментарі