Новини

Олег Скрипка зустрівся у Чернівцях з учасниками фестивалю «Literature Future». Фото

Під час спілкування діти з цікавістю розпитували музиканта про його літературні та музичні вподобання.

У другий фестивальний день «Literature Future» український музикант, вокаліст, композитор та лідер гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка зустрівся у Чернівцях з юними літераторами. Під час спілкування діти з цікавістю розпитували музиканта про його літературні та музичні вподобання.

Читайте також: Як чернівчани фестивалили на «Literature Future»

Олег Скрипка розповів, що завжди хотів співати та складати пісні, а свою першу композицію написав для рок-групи англійською мовою.

Також Олег розповів дітям про своє шкільне життя: він обожнював математику і фізику, а мріяв стати науковцем. У дев’ятому класі вступив до заочної школи фізико-технічного інституту і закінчив її з відзнакою. А ще навчався на Радіотехнічному факультеті КПІ. Працював інженером. Однак любов до музики та пісень перемогла.

Про створення та походження назви «ВВ»

Скрипка згадав, як одного вечора 1986 року, у студентські роки, писав у гуртожитку диплом, і до нього прийшли в гості басист Олександр Піпа і гітарист Юрій Здоренко. Так утворився гурт «Воплі Відоплясова». Назву нового гурту запропонував Олександр Піпа, який тоді зачитувався Достоєвським: Відоплясов – одержимий літературною діяльністю лакей з «Села Степанчикова та його мешканців». Свої опуси, сповнені зойками душі, він називав «Воплями».

Про улюбленого письменника, музикант сказав без долі сумніву: «Василь Кожелянко. Особливий вплив на мене мала книжка «Дефіляда в Москві». Якщо не знаєш, коли написана книга, здається, що автор її писав у наш час. Істинно, Василь Кожелянко був пророком. Він знав те, про що ми навіть не могли здогадуватися».

Про музику, яка подобається: «Із нового, що довелося почути нещодавно, мені особливо сподобалася творчість американського інді-рок-гурту «Imagine Dragons». Дочка відкрила для мене цей колектив, ми були на концерті і скажу відверто, їхня композиція «Natural» – це справді круто».

Олег Скрипка побажав талановитим літераторам натхнення та віри в свої сили.

– Зрештою ми побудуємо той ідеальний світ про який мріємо і безумовно побудуєте його ви – наші діти, нове покоління. Тим паче ви такі творчі, натхненні і талановиті!, – щиро зауважив музикант.

Альона Чорна

 

Коментарі