Новини

У Чернівецькій області відкрили ще два інклюзивних центри

У закладах надаватимуть допомогу дітям до 18 років.

У Хотині та Глибоці запрацювала комунальна установа інклюзивно-ресурсний центр.

На базі центрів надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також всебічно допомагатимуть адаптуватися до реальних умов життя.

Як повідомляє прес-служба ОДА, фахівці центру забезпечують методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей віком від 2 до 18 років, які мають особливі освітні потреби.

У Хотинському центрі з сучасним інтерактивним обладнанням, яке дає можливість розвивати у дітей пізнавальні процеси та підвищувати мотивацію до навчання, обслуговуватимуть близько 2 000 тисяч дітей з особливими освітніми потребами.

За результатами конкурсу призначено перших спеціалістів ІРЦ: практичного психолога Таю Кантемір, вчителя логопеда Ніну Варгуляк, вчителя реабілітолог Чоботар Богдану Борисівну та вчителя дефектолога Ольгу Рябу.

Для того, аби центр запрацював, витратили 790 тисяч гривень. Зокрема, використали 550 тисяч гривень для здійснення ремонтних робіт приміщення, 200 тисяч гривень субвенції державного бюджету місцевим – на придбання обладнання та 40 тисяч гривень з районного бюджету на придбання меблів.

Фото прес-служба Глибоцької ОДА

 

Коментарі