Новини

На форум до Львова. Які книги презентують чернівецькі видавництва

На книжковому фестивалі презентують книги усі українські видавництва.

Фотографії старого Львова

З наступного тижня, 19 вересня, у Львові розпочинається 25 Форум видавців. Він триватиме до 23 вересня у львівському Палаці Мистецтв та проходитиме у понад 50 локаціях міста. Головною темою цьогорічного фестивалю є «Ринок Свободи».

У межах фокусної теми, буде проговорено про те, як кожен з нас «торгує» своїми уявленнями про свободу під тиском обставин: щоразу підвищуючи або знижуючи ставки. Про те, як визначається ціна на свободу, залежно від умов торгівлі та суб’єкту, який стає її споживачем. Про спекуляції поняттями свободи, які активно використовуються у пропаганді.

Урочисте відкриття відбудеться у Львівській національній опері.

На книжковому ярмарку продаватимуть 250 000 книг, серед яких 500 презентацій нових видань. Учасниками фестивалю стануть такі чернівецькі видавництва як «БукРек» та «Книги XXI.

«Наші видання будуть присутні одночасно на декількох стендах.  Як у ярмарковій, так і у фестивальній частині візьмуть участь також видавництво «Чорні вівці» та «Meridian Czernowitz», – повідомила у коментарі Шпальті піар-менеджерка видавництва «Книги XXI» Інга Кейван.

Книги можна буде знайти за такими адресами:

  • на стенді «Видавництва 21», розташованому на ІІ поверсі Палацу Мистецтв (№202);
  • у наметі «Видавництва 21», що у дворі Палацу Мистецтв і Палацу Потоцьких (№38).

Також окремо працюватимуть стенди:

  • Дитячого арт-видавництва «Чорні вівці» (галерея, №009),
  • «Meridian Czernowitz» (ІІІ поверх, №434).

«На відміну від попереднього форуму, цьогоріч ми представляємо багато книг в перекладі. Зокрема відбудеться презентація книжки Барбари Корун «Прийду за мить» у перекладі Наталії Хороз та Мар’яни Климець. Також запрошуємо на презентацію українського видання роману Аґати Тушинської «Наречена Шульца» у перекладі Віри Меньок і презентацію українського видання збірки оповідань Марка Поґачара «Бог не допоможе» у перекладі Мар’яни Климець та Наталії Хороз та інше», – розповідає Інга Кейван.

Видавництво «БукРек» також представить свої книги на Форумі. Із літературою видавництва можна буде ознайомитися на стенді № 223.

«Цього року «Букрек» презентує серію підручників та посібників для першого класу за програмою Нової української школи для шкіл з національними мовами навчання (болгарська, новогрецька, гагаузька, польська, мова іврит)», – розповідає директорка видавництва Дарина Максимець.

Відбудеться презентація книги Олександра Балабка «Тату на кавуні», літературні читання «Подорож у країну дитинства», автограф-сесія української письменниці Людмили Таран.

«Також запрошуємо на дискусію та презентація роману української письменниці Віри Китайгородської «Письменник vs система: сто кіл української історії», – зазначила Дарина Максимець.

 

 

 

 

 

Коментарі