Новини

Як чернівчани будуть платити за воду у вересні. Роз’яснення водоканалу

12 вересня підвищився тариф на послуги централізованого водопостачання.

antikor.zp.ua

Після зміни тарифу на централізоване водопостачання 12 вересня у Чернівцях, прес-служба Чернівціводоканалу дала роз’яснення щодо плати за воду за вересень.

Увесь отриманий об’єм споживання ділиться на 30 календарних днів та множиться на кількість днів дії старого та нового тарифу в поточному місяці (11 та 19 днів відповідно). Отриманий після такого поділу об’єм множиться на вартість (грн) 1м куб. водопостачання та водовідведення, встановленого згідно постанови НКРЕКП.

Наприклад: за вересень спожито 12 м куб. 12/30*11 =4,4 м куб – розрахунок проводиться по діючому тарифу цього періоду (старий тариф);

12/30*19=7,6 м куб – розрахунок проводиться по діючому тарифу цього періоду (новий тариф).

Цей алгоритм закладений в програмному забезпеченні абонентного відділу та автоматичному корегуванню не підлягає. Оскільки в законодавстві прописано зобов’язання абонентів не тільки щомісячно знімати показники та передавати їх надавачам послуг, а щомісячно проводити оплату. Саме виконання таких умов забезпечить коректне проведення нарахувань.

Нагадаємо, з 12 вересня цього року холодна вода для мешканців багатоповерхівок подорожчала на 78 копійок за 1 мі коштує 15 гривень 79,2 копійки (було 15 гривень 01,2 копійки) , для власників приватного сектору та юридичних осіб – на 56,4 копійок за 1 м3 і коштує 14 гривень 50,8 копійок (було 13 гривень 94,4 копійки).

 

 

Коментарі