Новини

«Чорні вівці» починають серію книг софткавер «Читати легко»

Проект стартує з «Папужки» Оксани Лущевської.

Фото – Josh Applegate

Чернівецьке дитяче арт-видавництво «Чорні вівці» починає серію книг софткавер «Читати легко». У новому проекті видавництво має на меті створювати якісні та доступні книги для наймолодших читачів.

Уперше в серії вийде «Папужка» української письменниці Оксани Лущевської. Вона розповідає про дівчинку Вероніку, яка випадково випустила свою папужку. А для того, щоб її повернути, вона мусить виконати певні завдання. Книжка-гра створена для дітей від трьох років.  

За словами авторки Оксани Лущевської, в інтерактивній книжці героїня спілкується з читачем. Текст читається легко й ніби запрошує фантазувати і розмірковувати.

«Формат книжки-картинки-гри досить популярний в англомовній дитячій літературі. Думаю, читачам в Україні він теж подобатиметься. До того ж, книжка вийде в серії м’яких обкладинок, що робить її ціну дуже доступною. Якісно зроблені м’які обкладинки часто нічим не поступаються дорогому оформленню. Важливий контент та історія – понад усе», – додала Оксана Лущевська.

Ілюстраторка Катерина Степаніщєва розповіла, що текст авторки швидко візуалізувався в її увазі:

«Книжка яскрава, захоплююча і жвава, як сама папужка. З цієї історії діти можуть дізнатися багато корисної інформації про цих птахів. Та й дорослі також! Я от, наприклад, довідалася, що є така дивовижна папуга, як какапо. А взагалі, це дуже світла і тепла розповідь про ніжну любов дівчинки до своєї папужки, і про те, що у будь-якій ситуації є надія».

У цій серії «Чорні вівці» уже готують до видання дві наступні книги. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла головна редакторка видавництва Христя Венгринюк:

«Ми працюємо над виданням ще двох книг українських авторів. Думаємо також про переклад дитячої книги канадської письменниці. Дуже віримо в цю серію».

Першими придбати «Папужку» Оксани Лущевської зможуть гості Форуму видавців у Львові.

 

 

Коментарі