Як чернівецька сім’я перейшла на здорове харчування та пропагує його іншим

Майже півроку тому жінка відкрила власну еко-крамницю.
 

Захоплення правильним харчуванням та здоровим способом життя переросло у власну справу, і нині чернівчанка Людмила Кондурян стала власницею еко-крамниці. Вона не тільки продає органічні продукти, а й пропагує здоровий спосіб життя серед знайомих.

Ще декілька років тому народження дитини, а відтак проблеми зі здоров’ям у сина, змусили Людмилу Кондурян обирати натуральні органічні продукти для його харчування. Тепер жінка не лише ретельно обирає харчі, а й привчає дитину до здорового способу життя та збереження довкілля.

«Переосмислення цінностей у мене відбулося після народження дитини. Я задумалась про завтрашній день, про те, чим моя дитина буде харчуватися, пити, дихати. А ще про те, що можна жити інакше, так, щоб не використовувати ресурси максимально, аби дати майбутнє нащадкам», – ділиться Людмила.

Додатковим поштовхом до переходу на еко-харчування чернівчанки стали проблеми із здоров’ям дитини: дерматит, висипання на шкірі. Тоді вона почала читати етикетки, купуючи продукти в магазинах, обирати натуральну органічну продукцію. Наразі сім’я Людмили харчується переважно натуральними продуктами. Людмила повністю перейшла на вегетаріанство. Однак її чоловік досі не може відмовитися від м’яса та магазинних солодощів.

«Сину п’ять років і він вже розуміє, що краще з’їсти пастилу,аніж шоколадку з магазину. Навіть, коли хтось йому приносить шоколад, не хоче їсти. Хоча м’ясо ще не виключила з раціону дитини, бо поки не звиклась із думкою, що можна відмовитись від цього продукту в раціоні дитини. Адже у м’ясі є 12 амінокислот, які, кажуть, не можливо замінити рослинним білком. Хоча у дитсадку, де навчається син, харчування вегетаріанське, вдома він їсть ще м’ясо і білок тваринного походження: яйця, сир. Але усі продукти із села привозять батьки», – розповідає Людмила.

До екологічного стилю життя у сім’ї Кондурян привчаються поступово.

«Почали зі збору батарейок. Син радіє, адже каже, так він рятує їжачків (береже від забруднення навколишнє середовище).  А коли гуляємо вулицею, і там він бачить викинуте сміття, реагує на це так: тут проходили погані люди, бандити, які смітять. Він ще не усвідомлює процесу здорового способу життя, просто розуміє, що потрібно робити саме так, як ми його навчили, бо інакше він не знає», – розповідає Людмила.

«Тренажер та енергетичні практики»

Здоровий спосіб життя – це не тільки харчування. Людмила займається на тренажерах у спортзалі, а також відвідує енергетичні практики.

«Відчуваю після практик спокій і можливість реагувати на навколишній світ спокійніше. Можу легше сприймати недосконалість цього світу. У мене вибуховий темперамент, а практики вирівнюють емоційний стан», – розповідає Людмила.

Людмила закликає усіх охочих приєднуватися до занять енергетичними практиками, спробувати це на собі.

«Енергетичні практики допомагають розкрити свій унікальний енергетичний і творчий потенціал, натомість життя стає сповненим любов’ю і гармонійнішим. Регулярні заняття практиками призводять до усвідомленого життя. А усвідомлення – це ключ до всього. Свідоме харчування, свідомий здоровий спосіб життя, свідомі думки, слова і дії – це результат енергетичних практик і концепція магазинуLovEco», – зазначила Людмила Кондурян.

Спершу чоловік не поділяв захоплень дружини медитаціями. Він не міг зрозуміти, навіщо ці заняття і чим вони корисні. Та приблизно через півроку практик дружини, у нього теж з’явився інтерес до медитацій.

15 вересня з 12:00 до 14:00 у крамниці «LovEco» відбудеться майстер-клас «Корисні цукерки»

Після таких кардинальних змін у своєму житті Людмила розповідає, що одразу відчула перші результати: вона позбулась зайвих кілограмів, має краще самопочуття, каже, що відновлюються нігті, волосся. А ще, нарешті зняла свої накладні вії і хоче відростити довгі натуральні.

Сім’я фактично не користується медичною аптечкою. За словами жінки, син майже не хворіє, хіба простудою, антибіотики не п’ють.

«Раніше постійно лікувала дитину, тепер просто годую. Знаєте, правильно годувати дешевше, аніж потім лікувати», – каже Людмила.

«Почати з органічного харчування найпростіше»

«Екологія, навколишнє середовище потребує змін. Зміни потрібно починати із себе, тому я це роблю. Хочу розвиватися у цьому напрямку, планую розвинути власне виробництво органічної продукції», – розповідає Людмила.

Наразі в Україні ціни на еко-продукти вищі, аніж звичайні. Водночас, Людмила стверджує, що харчуватися правильно (з використанням натуральних продуктів) можна не використовуючи багато грошей. Наприклад, купувати продукти у знайомих з села, або вирощувати самотужки. Якщо проживаєте в багатоповерхівці, у квартирі можна пророщувати різне насіння та зерно, а  на балконі вирощувати зелень.

«Не обов’язково відразу відмовлятися від звичного харчування, можна поступово додавати у свій раціон корисні продукти. Наприклад, додати ложку спіруліни зранку в кашу. Це доступно кожному», – каже Людмила.

Сама ж Людмила наразі не вважає себе абсолютно «зеленою», адже ще сама багато чого не знає і постійно вчиться. Але хоче змінити своє ставлення до землі та «продовжити життя» планети. Що вона й почала робити.

Рослинне молоко, цукерки без борошна, яєць і цукру, пророщене зерно та пудинги із насіння чіа, зерно та насіння і ще багато іншого – можна скуштувати та купити в еко-крамниці Людмили Кондурян. Це органічні продукти, які не містять генетично модифікованих продуктів, хімічних консервантів, барвників, ароматизаторів та згущувачів. Деякі еко-продукти, зокрема, рослинне молоко, пророщене насіння та домашні цукерки Людмила вміє виготовляти власноруч та проводить майстер-класи для охочих.

Асортимент магазину «LovEco»:

– здорова їжа без глютену;

– молоко безлактозне;

– рослинне молоко;

– насіння, крупи, горіхи та сухофрукти;

– солодощі ручної роботи;

– сири тофу;

– суперфуди;

– солодощі для дітей та діабетиків із замінником цукру;

– безглютенові продукти;

– органічна кава та шоколад;

-органічна косметика.

Де знайти:

Вулиця Героїв Майдану, 184.

Тел. 0504333393.

Магазин «LovEco».

Партнерська публікація        

Ольга Максимюк

Фото Юлії Драган

Залишити відгук