Новини

«Народжуватися та помирати взутими». Театр вух презентував аудіовиставу за книгою Христі Венгринюк

Чернівецька письменниця була учасницею вистави.

Сьогодні, 7 вересня, під час ІХ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz Театр вух презентував у Чернівцях аудіовиставу.

Актори на сцені Центрального палацу культури озвучили аудіотвір: «Народжуватися та помирати взутими» за однойменною збіркою прози чернівецької письменниці Христі Венгринюк.

«Книга має три елементи. Спочатку я пишу про безсоння як хворобу, потім про шизофренію та депресію. Свого часу мені довелося торкатися дуже близько цих тем, пізніше вивчати і захищати дисертацію: «Між літературою та психіатрією». Ця тема завжди зі мною», – розповіла Христя Венгринюк.

У книзі авторка описує ці три хвороби та пошуки можливостей їх подолати:

«Якщо вас щось болить всередині, просто будьте переконані, що ви не одні. Я до 25 років думала, що всі ми живемо в страшній муці. Я думала, що всі люди, які прокидаються вранці, відчувають дику тривогу. Та вже 5 років я знаю, що життя може бути прекрасним. А те, що було раніше – вроджена хронічність, яку треба побороти».

Письменниця також була учасницею вистави. Окрім неї, у виступі взяли участь Катерина Міхейцева (голос, модерація), Денис Піліпенко (гітара, перкусія).

Театр вух – перший аудіотеатр в Україні, сформований молодими письменниками, акторами та музикантами з Одеси. За концепцією театру, у всіх глядачів протягом вистави зав’язані очі, що формує специфічний арт-простір без упереджень чи стереотипів.

«Я бачу себе (чи не себе?) у ві сні. Чоловічої статі. Мені два роки. Я сиджу в кімнаті і мрію вирости», – уривок аудіовистави «Народжуватися та помирати взутими».

 

Фото Юлії Драган

 

Коментарі