Новини

У Чернівцях презентували книгу професора із Айови. Фото

Вперше презентація книги відбулася у Чернівцях.

4 вересня у Paul Celan Literaturzentrum / Літературний целанівський центр відбулася презентація книжки Анатолія Вишевського «Хрупкие фантазии обербоссиерера Лойса». Книга вийшла друком навесні цьогоріч у чернівецькому видавництві «Meridian Czernowitz».

Презентація книги одразу розпочалася із запитань відвідувачів заходу та розповідей із життя автора.

«У книзі є сховані речі та запитання, відповіді на які можна знайти у кінці. Там є певні секрети та речі, які важливо не упустити», – розповідає автор книги

Також Анатолій Вишевський запевняє, що книга про любов, біль та щастя. Вона наповнена різними деталями, які в кінці гармонійно поєднюються.

«Хрупкие фантазии обербоссиерера Лойса» розповідають про платонічне кохання до юного торговця апельсинами. Про життя, пристрасть і смерть в освіченому герцогстві Вюртемберзькому часів ясновельможного герцога Карла Євгенія, про старого обербосієрера Людвіґсбурзької порцелянової фабрики Йоганна Якоба Лойса, який запалився платонічними почуттями до юного торговця апельсинами, про те, як юнак пішов на війну, а майстер мріяв і марив про нього, і втілив його у своїх статуетках. Чи дочекався майстер свого кохання? І чи вийшло все так, як уявляв собі Йоганн Якоб? Ця історія – без купюр і замовчувань.

 

Фото Антоніни Вишневської

 

 

Коментарі