Як донецький «Шахтар» шукав талановитих футболістів у Чернівцях. Фото

На стадіоні «Буковина» 96 дітей взяли участь у «Shakhtar Talent Day».

29 серпня у Чернівцях відбувся дитячий турнір «Shakhtar Talent Day». У ньому взяли участь 96 хлопчиків 2005 і 2006 року народження із семи областей – Чернівецької, Тернопільської, Одеської, Вінницької, Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської. За форматом змагань дітей розподілили на шість груп по 16 осіб та провели ігри «чотири на чотири» зі зміною складів у кожному турі. Кращі з юних футболістів отримають шанс потрапити до Академії донецького «Шахтаря».

За словами начальника селекційного відділу Академії ФК «Шахтар» (Донецьк) Івана Коцюби, Чернівці – уже четверте місто, куди «гірники» приїхали шукати талановитих дітей. Раніше подібні заходи відбулись у Львові, Харкові та Маріуполі.

«Ми не приїхали відібрати конкретну кількість дітей, а шукати талановитих футболістів, які могли б підсилити нашу академію та з часом пробитись до першої команди. Звертаємо увагу першочергово на розум, як хлопці рухаються, як думають на полі, також керуємося певними професійними секретами», – сказав Іван Коцюба.

Він розповів, що вже двоє дітей, яких відібрали в попередніх містах, грають за Академію «Шахтаря», яка базується у Щасливому Київської області. Загалом в ній навчаються 125 дітей.

Найкращим за балами у «Shakhtar Talent Day» у Чернівцях став 13-річний чернівчанин Артем Нурдінов. Також призові місця посіли Андрій Зегря, Кирило Олійник, Тимофій Сімков, Микита Годовалець та Ігор Литяцький, повідомляє офіційний сайт «гірників». Усі переможці отримали подарунки від клубу, а найбільш здібних дітей поетапно запрошуватимуть на перегляд.

«Для тих дітей, яких ми не візьмемо до Академії, футбол на цьому не закінчується. Вони мають продовжувати працювати, а ми, своєю чергою будемо спостерігати за ними. Хочу зазначити, що порівняно з іншими містами, де ми вже побували, рівень чернівецьких футболістів хороший, ми звертаємо увагу на значно більшу кількість дітей», – сказав у коментарі селекціонер Іван Коцюба.

«Shakhtar Talent Day» планують провести в кожному обласному центрі. Наступний захід відбудеться в Запоріжжі.

 

Іван Сірецький

Фото Юлії Драган

 

 

Залишити відгук