Новини

У Чернівцях облаштовуватимуть екопарковки

Такі майданчики для паркування сприятимуть збереженню у місті зелених зон.

Фото – ecoparkovka.ru

30 серпня під час під час сесії Чернівецької міської ради депутати підтримали електронну петицію щодо облаштування в місті екопарковок.

Екологічні паркувальні майданчики визначатимуть як обов’язкову умову при підготовці містобудівних умов і обмежень, архітектурно-планувальних  вимог на проектування нового будівництва, при розробці детальних планів міста Чернівців та проектів благоустрою рекреаційної зони в місті. Крім того, департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради рекомендуватиме замовникам будівництва житлових та нежитлових будівель включати «екопарковки» у проекти будівництва різноманітних житлових, офісних приміщень, торгових, розважальних комплексів та інших центрів для широкого доступу громадськості.

Для облаштування екопаркінгу використовують спеціальні газонні решітки. Їх укладають на підготовлену основу, заповнюють родючим ґрунтом і засівають газонною травою. Екологічні парковки сприяють збереженню у місті зелених зон, естетичного вигляду газонів, попереджують появу на них слідів від коліс автомобіля. Окрім того, за допомогою фахово облаштованої екопарковки без спеціальної системи водовідведення можна укріпити ґрунт на автостоянках, під’їздних шляхах до гаражів, біля  спортивно-оздоровчих закладів та місць культурного відпочинку.

Екопарковка пропускає воду, зберігаючи існуючу екосистему. На такій парковці  не можна залишати автомобілі довше трьох діб, щоб не пожовкла трава, заборонено ремонтувати та мити машини. Такий паркувальний майданчик взимку не можна обробляти сіллю та реагентами. Для догляду за травою не рекомендують використовувати газонокосарки, їх важче прибирати від сміття та снігу, вони потребують більш вартісного обслуговування, ніж звичайні парковки.

 

 

Коментарі