Новини

У Чернівецький диспансер закупили нове обладнання для лікування пухлин шкіри

Гроші виділили з обласного бюджету.

medcv.gov.ua

Чернівецький обласний онкологічний диспансер отримав новий рентген-терапевтичний апарат «Терад-200». Його придбали за кошти обласного бюджету, вартість апарата понад 10 млн. гривень.
«За допомогою цього обладнання зможемо на сучасному рівні лікувати злоякісні та доброякісні пухлини шкіри, підшкірної клітковини та кісток», – оцінює надбання головний лікар Чернівецького обласного клінічного онкологічного диспансеру Ілля Тащук.

За його словами, у закладі понад 15 років не працювало обладнання для проведення глибокої та середньої рентген-терапії. Тому опромінення виконували стареньким апаратом для короткофокусної терапії 1967 року випуску, – повідомляють у прес-службі Департаменту охорони здоров’я ОДА.
«Мали нагальну потребу в новому апараті, щоб забезпечити хворих якісною сучасною рентген-терапією. Дуже вдячні, що нашу потребу врахувало керівництво Департаменту охорони здоров’я та влада області», – каже Ілля Тащук.
Він повідомив, що найближчим часом буде здійснено монтаж і запуск обладнання та навчання роботі на ньому персоналу закладу.

 

Коментарі