Афіша, Новини

Театр вух презентує аудіовиставу за книгою Христі Венгринюк

Перший український аудіотеатр утретє виступить у Чернівцях.

Фото Василя Салиги

7 вересня о 15:00 Театр вух покаже у Чернівцях аудіовиставу «Народжуватися та помирати взутими». Прем’єра відбудеться під час ІХ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz.

Театр вух – перший аудіотеатр в Україні, сформований молодими письменниками, акторами та музикантами з Одеси.

За концепцією театру, у всіх глядачів протягом вистави зав’язані очі, що формує специфічний арт-простір без упереджень чи стереотипів, – розповідають актори.

У 2016 та 2017 роках Театр вух вже презентував чернівчанам вистави. Цього разу актори поставлять на сцені Центрального палацу культури аудіотвір «Народжуватися та помирати взутими» за однойменною збіркою прози чернівецької письменниці Христі Венгринюк.

«Для мене завжди те, що відбуваються вистави за моїми текстами – дуже трепетно. Ніколи не втручаюся в процес  режисерів та акторів. Готуємось на відстані, бо театр зараз в Одесі, частково в Німеччині, а я в Софії. Але це не заважає працювати. Головне – відчувати текст серцем. Театр вух дуже добре відчувають мої тексти, і це – найцінніше», – розповіла у коментарі «Шпальті» письменниця.

Авторка також стане одним із голосів вистави. Крім неї, у виступі візьмуть участь Катерина Міхейцева (голос, модерація), Денис Піліпенко (гітара, перкусія), Агата Егошина (відеоарт).

 

 

Коментарі