Новини

22-річний буковинець на Івано-Франківщині врятував жінку з дитиною, які впали у воду

Інцидент трапився 20 серпня в Яремчі.

Фото Управління ДСНС України в Івано-Франківській області

22-річний мешканець села Стрілецький Кут Кіцманського району Валерій Плав’юк врятував дитину та її маму, які впали у воду на водоспаді Пробій в Яремче Івано-Франківської області. Про це повідомляє Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Інцидент трапився 20 серпня. 9-річна дівчинка хотіла зробити фото на згадку, але послизнулася на камені і впала у воду. 31-річна мама одразу кинулась її рятувати, а дитина, яку відносила течія, то виринала, то занурювалась у воду.

Крики про допомогу почув молодий хлопець, котрий саме закінчив свій робочий день і прогулювався неподалік від місця події. Він без роздумів кинувся рятувати дівчинку, яку вже не було видно на поверхні. Разом із кількома місцевими чоловіками він доправив потерпілу, яка не подавала ознак життя, на берег, де їй надали першу допомогу. Після цього буковинець врятував маму дитини, яка з останніх сил трималася на воді. Жінку з дочкою на ношах транспортували до карети швидкої допомоги.

Мати з дитиною лише відбулися переляком, їхньому здоров’ю нічого не загрожує. Сам Валерій Плав’юк свій вчинок героїчним не вважає. Каже, що кинувся на порятунок, не задумуючись жодної миті, адже йшлося про життя маленької дівчинки та її мами.

 

 

Коментарі