Новини

Кафедра журналістики ЧНУ виграла грант Erasmus+

Окрім ЧНУ в проекті візьмуть участь ще 10 українських ВУЗів.

Кафедра журналістики ЧНУ імені Юрія Федьковича виграла грант Erasmus+ КА2 напрям Capaсity Building in Higher Education «Журналістська освіта задля демократії в Україні». Про це повідомила завідувачка кафедри журналістики ЧНУ Любов Василик. Проект дозволить підвищити якість бакалаврських і магістерських програм із журналістики до стандартів ЄС.

«Взяти участь у проекті нас запросив інститут журналістики. Проект розрахований на 3 роки. Спочатку оцінка освіти у вузах, пропозиції щодо вдосконалення, розробка програм, планів тощо. На третьому році – можливість імплементації», – каже Любов Василик.

На проект виділять близько 800 тисяч євро. Планують удосконалити оснащення лабораторій факультетів журналістики України – надати сучасне відеообладнання, комп’ютерне устаткування, спецтехніку.

Кошти будуть поділені між усіма вузами, передбачені поїздки, спільні конференції. Кожен вуз має свій кошторис. Університети отримають обладнання, але йдеться і про співфінансування від них. Це умова будь-якого європейського проекту, – пояснює Любов Василик.

Erasmus+ – це програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту. Разом з понад 150 країнами світу, Україна є однією з країн-партнерів (Programme Countries) Програми Erasmus+. Країнами-членами (Partner Countries) Програми виступають 28 держав-членів ЄС, Ісландія, Норвегія, Ліхтенштейн, Туреччина та Македонія. Бюджет програми на 2014-2020 роки складає 14,7 млрд. євро.

 

 

Коментарі