Новини

Які чернівецькі заклади не пройшли перевірку на дотримання пожежної безпеки

 Грубі порушення зафіксували в «Боянівці» та «Юності Буковини».

З квітня по червень 2018 року працівники Управління Держслужби з питань надзвичайних ситуацій України у Чернівецькій області перевіряли на дотримання пожежної безпеки торговельні центри, культурно-видовищні заклади, освітні та медичні установи області. Усього на Буковині проінспектували 725 закладів, в яких зафіксували 9291 порушення.

За результатами перевірки подали 29 позовних заяв до Чернівецького окружного адміністративного суду щодо застосування заходів реагування, а саме зупинення експлуатації об’єктів. Зокрема, це стосується ТЗОВ «Боянівка» та центру естетичного виховання «Юність Буковини».

У торговому центрі «Боянівка», що на вулиці Хотинській, 43, виявили такі порушення:

  • у торгівельних залах, які експлуатуються, не закінчили монтаж та налагодження автоматичних установок пожежної сигналізації, пожежогасіння, технології димовидалення, оповіщення про пожежу і управління евакуацією людей;
  • не забезпечили ширину основних евакуаційних проходів;
  • не передбачили систему видалення диму з будівель;
  • не ввели в експлуатацію системи протипожежного захисту тощо.

У «Юності Буковини», зокрема, виявили такі порушення:

  • двері на шляхах евакуації не завжди відчинені;
  • дерев’яні конструкції сценічної коробки і горища не оброблені вогнезахисними речовинами;
  • приміщення не обладнано системою оповіщення про пожежу.

Також позови до суду подали щодо кількох чернівецьких шкіл та дитсадків. Наразі тривають судові розгляди. З детальними результатами перевірки можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, провести позапланову інспекцію громадських закладів Чернівецької області вирішили після масштабної пожежі на Калинівському ринку та загорання приміщення Чернівецького транспортного коледжу у березні цього року.

 

 

Коментарі