Новини

На Буковині відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр

 В ІРЦ виділили дві кімнати для роботи з дітьми, де облаштували робочі місця логопеда, дефектолога та психолога.

17 серпня у Сокирянах відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ) у приміщенні районного центру ранньої реабілітації дітей-інвалідів
В ІРЦ виділили дві кімнати для роботи з дітьми, де облаштували робочі місця логопеда, дефектолога та психолога. Про це повідомляють на сайті Департаменту освіти і науки ОДА.
Для ефективного навчання та виховання ІРЦ буде бслуговувати 4971 дитину, а саме: учнів, які навчаються у 19 закладів загальної середньої освіти та виховуються у 6 закладах дошкільної освіти, а також діти раннього віку, які не відвідують дошкільні заклади.
 
За кошти державної субвенції (200 тис.) закупили
1. Меблі на суму 16.000 гривень.
2. Ноутбуки, планшети, проектор, принтер, сканер, ламінатор – на суму 134.700 гривень.
3. Комп’ютерний комплекс для індивідуальних та колективних форм навчально-корекційної та реабілітаційної роботи «Живий звук» на 51.200 грн.
 
Закупили також розвивальні ігри, посібники для розвитку логічного мислення, уваги, дрібної моторики, вивчення кольору, форми, розміру, дидактичні ігри, методичні посібники, м’які іграшки за кошти місцевого бюджету та зробили косметичний ремонт кабінетів (52.300 грн).
 
Щоб забезпечити руховий режим та задовольнити фізіологічну потребу дитини в русі, підтримувати її працездатність, змонтували шведську стінку, гірку та замовили сенсорну доріжку (за спонсорські кошти).
Окрім цього, облаштували кімнату соціально-побутового орієнтування, вбиральні.

Коментарі