Новини

Студентам БДМУ допомагатиме бот-помічник у Telegram

Він ознайомить із закладом, навчальним процесом, харчуванням, побутом та відпочинком.

У студентів-першокурсників Буковинського державного медичного університету в Telegram з’явився бот-помічник Вітамін. Він допоможе ознайомить із закладом, навчальним процесом, харчуванням, побутом та відпочинком.

Чат-бота створили за ініціативи голови студентської ради БДМУ Юлії Паранюк, а реалізував ідею провідний фахівець сектору моніторингу якості освіти та інформаційно-аналітичного забезпечення навчального відділу БДМУ Олександр Мельничук. За його словами, молодь, яка народилася на рубежі тисячоліть, встигла «перехворіти» соцмережами, і визнавши їх незручним способом спілкування, все частіше обирає месенджери. Відповідно, чат-боти прості у використанні, споживач може отримати до них доступ в будь-який час.

«На початку кожного академічного року у новоспечених студентів виникає безліч різноманітних питань: «Де бібліотека?», «Де відбуватимуться заняття з анатомії?» тощо. Зазвичай новачки звертаються з такими питаннями до викладачів або, набравшись сміливості, до старших студентів. Чат-бот даватиме на ці питання миттєву і, що не менш важливо, правильну та чітку відповідь. Так, якщо студент захоче дізнатися, чи працює спортивний клуб у вихідні, то він не почує у відповідь щось на зразок: «Думаю, так, але вам краще все ж з’ясувати у Наталії Миколаївни». Натомість онлайн чат-бот відповість: «Так, спортивний клуб працює щосуботи з 10:00 до 15:00», – розповів у коментарі «Шпальті» Олександр Мельничук.

Бота можна знайти у звичайному пошуку в Telegram, вказавши фразу «Першокурсник БДМУ» або за іменем @FirstBSMUbot.

При підключенні, користувачі отримають на екрані смартфона таку інформацію:

 

«Далі, користуючись навігаційними кнопками меню, студент отримує необхідну інформацію. У системі керування ботом видно, що найчастіше запитують користувачі, тож вноситимемо відповідні корективи та доповнення до інформаційних повідомлень від бота. Процес навчання триває постійно», – каже Олександр Мельничук.

За його словами, окрім цього, найближчим часом створять прототип віртуального помічника, бота-консультанта для Центру симуляційної медицини БДМУ – навчально-практичного центру, на базі якого студенти та лікарі-інтерни будуть опановувати та удосконалювати практичні навички на сучасних медичних симуляторах.

Також планують створити бота підтримки навчального процесу для студентів всіх курсів з використанням NLP (обробка природної мови), для практичної ланки охорони здоров’я створити бота щодо дій при невідкладних станах, бота для допомоги у виборі сімейного лікаря, що інформуватиме щодо адрес медичних установ, порядку оформлення декларацій та рейтингу лікарів.

 

 

Коментарі