Новини

Молоко чи фальсифікат? Якою є якість молочних продуктів у дитсадках Чернівців

ГО «Центр реформ та розвитку» виявили недобросовісних підприємців.

https://www.zerno-ua.com

Команда ГО «Центр реформ та розвитку» перевірила державні закупівлі продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів Чернівців.

Згідно з аналізом громадської організації, закупівля молочних продуктів складає близько 29% з загальної суми витрат на продукти харчування. Зокрема, на 2018 рік дитсадки придбали молочних продуктів на суму 11,8 мільйонів гривень.

Серед виробників продукції активісти помітили декілька підприємств-учасників гучних скандалів щодо якості продуктів. Наприклад, виробник молока ПП «Дживальдіс» у 2015-2017 роках фігурував у дослідженнях ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» та Центру експертиз «Тест» . Згідно з висновками досліджень, у молоці цього виробника містяться близько 70% немолочних жирів, а також антибіотики. Це свідчить, що продукт є не молоком, а фальсифікатом.

Схожа ситуація зі згущеним молоком ТОВ «Гранд-Молпродукт» ТМ «Полтавочка». За результатами експертизи, вказаний на упаковці склад продукту не відповідає реальності: близько 95% складають немолочні жири, а консервант сорбінова кислота і зовсім не вказаний.

Команда ГО «Центр реформ та розвитку» радить членам тендерного комітету при закупівлі продуктів харчування звертати увагу на можливо недостовірну інформацію у деклараціях про виробника продукції.

 

 

Коментарі