Новини

Вийшла друком дитяча книжка Андрія Тужикова про біткоїни та гаджети

Книгу можна придбати у видавництві «Чорні вівці», вартість 85 гривень.
Чернівчанин, лауреат літературних конкурсів, молодий письменник Андрій Тужиков написав дитячу книгу «Коротка історія технологій, або Як зрозуміти свій ґаджет», яка вийшла друком у видавництві «Чорні вівці». Автор має дві технічні освіти – теоретична фізика та програмна інженерія. Він постійно працює у цифровій царині, тому про комп’ютерний світ говорить фахово і глибоко.

У коментарі «Шпальті» Андрій Тужиков розповів, що над текстом працював декілька місяців та, що у розмовному наративі він пише про перші обчислювальні машини, хто і чому їх конструював та якими ідеями керувався.

«Разом з читачем будемо розбирати комп’ютер, смартфон, говоримо про програмування, мікросхеми, Інтернет, ігрові приставки, фітнес-браслет та розумний одяг. Ще я пояснюю, за яким принципом працює штучний інтелект, чи безпечний він, що таке біткоїни, квантові комп’ютери та нейроінтерфейси» – розповідає Андрій Тужиков.

Книга вийшла друком в рамках підліткового науково-популярного проекту «ЛакіБукс».

 

 

«Вірю, що науково-популярна література важлива не лише для дітей, а й для дорослих, тому ця книга не має обмежень у віці. Вона для всіх, хто хоче пізнати світ довкола себе, а оскільки нашому поколінню випало жити у цифрову епоху, то розуміти гаджет, принаймні на базовому рівні – необхідно», – зазначає автор книги.

 

 

 

Ілюстрації до книги  зробила Natalka Soiko. Книгу можна придбати у видавництві «Чорні вівці», вартість 85 гривень.

 

 

Коментарі