Новини

17 буковинських педагогів змагатимуться за звання найкращого вчителя України

Імена топ-50 найкращих вчителів країни стануть відомі 15 серпня.

Фото: WoMo

17 вчителів з Чернівецької області візьмуть участь в етапі міжнародного конкурсу серед педагогів Global Teacher Prize Ukraine 2018 і позмагаються за приз у 250 тисяч гривень. Про це повідомляє Освіторія.

За понад три місяці заявки подали 1206 вчителів, більшість з них були номіновані своїми учнями. Учителів з міст виявилася більшість — 81%, із сіл, селищ, містечок — 19%. 

Жінок-номінантів — 90%, чоловіків — 10%, що загалом відповідає вчительському складу по Україні. Наймолодшій учасниці — 18 років, найстаршим серед номінантів став 75-річний учитель.

Вчителі початкових класів заповнили найбільше заявок — 18%. За ними — викладачі англійської мови — 16%. Третє місце між собою розділили вчителі української мови і літератури та математики. Саме вони показали свою рішучість і надіслали по 14% усіх заявок. Найменше заявок цього року подали вчителі фізики, географії, економіки та фізичної культури — лише 1%.

Імена топ-50 найкращих вчителів країни стануть відомі 15 серпня.

Основна мета премії Global Teacher Prize Ukraine — відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, а також підкреслити важливість педагогів в Україні. Саме для цього організатори створили опцію «Номінувати вчителя».

 

 

Коментарі