Новини

«Literature Future». Чернівецькі родини запрошують прийняти на ночівлю талановитих дітей зі всієї України

До столиці Буковини на два дні приїдуть 100 найобдарованіших дітей України, авторів та переможців літературного всеукраїнського конкурсу.

unsplash.com

15-16 вересня у Чернівцях відбудеться І Міжнародний дитячий літературний фестиваль «Literature Future». До столиці Буковини на два дні приїдуть 100 найобдарованіших дітей України, авторів та переможців літературного всеукраїнського конкурсу. Також на фестиваль, який відбудеться у ЧНУ імені Юрія Федьковича, завітають відомі автори та актори, телеведучі й сценаристи… . Захід започатковує благодійний фонд «Я Майбутнє України».

Юні літератори зможуть опублікувати свої твори в книзі вибраних творів «Я – майбутнє України. Діти». Також у рамках фестивалю проведуть конкурс на найкращий твір серед учнів з всієї України. За результатами конкурсу журі спершу обере 20 найкращих творів, а в основний день фестивалю визначать три призові місця: 1 місце – виграш 10 тисяч гривень; 2 місце – виграш 5 тисяч гривень; 3 місце – виграш 5 тисяч гривень.

Окрім цього, благодійний фонд «Я – майбутнє України» запрошує чернівецькі родини стати частинкою дитячого літературного фестивалю та прийняти у своїх оселях діток з інших областей України. 

Якщо Ви готові прийняти на ночівлю юних талановитих гостей, знайти нових друзів для ваших дітлахів, звертайтесь за номером телефону 095 700 65 01 Світлана або пишіть на електронку : Marta. [email protected] 

Медіа-платформа «Шпальта» є інформаційним партнером дитячого фестивалю. Ми щодня публікуватимемо твори дітей та знайомитемо чернівчан із учасниками «Literature Future». 

Знайомтесь, талановита одинадцятирічна учасниця фестивалю Поліна.

Мене звати Поліна Зубкова.  Мені 11 років. Мешкаю я в м. Запоріжжі. Навчаюсь у загальноосвітній школі №51 в 5 класі. Я дуже люблю складати та розповідати вірші. Свій перший віршик я склала, коли мені було 4 рочки. Присвячений він був моєму улюбленому дідусеві. Ще я полюбляю танцювати та співати. Навчаючись в початковій школі, займалась гімнастикою, малюванням, йогою та інформатикою. На сьогодні весь свій час я присвячую навчанню, тому багато читаю та займаюсь додатковими заняттями з різних предметів. У вільний від навчання час  люблю грати з друзями на вулиці, читати книги та писати вірші.

 

Люди Планети

 

Маленька Людина

Маленькими кроками

Тихенько ступає

По рідній Планеті

 

Їй все тут знайоме –

Від моря до моря,

Від квітки до квітки,

Лани, очерети.

 

Їй щойно наснилось,

Що дощ на Планеті

Був дивного кольору –

Чорного, бурого…

 

Що Дуб наш могутній,

Напившись із Неба,

Зів’яв в одну мить,

Від верхівки до кореня.

 

Що Звірі й Птахи

Не знаходять притулку.

В очах їх лиш страх

До Братів своїх старших.

 

А Люди Планети,

Забувши про людяність,

Себе загубили

В думках своїх страшних.

 

Дитина прокинулась.

Очки втирає…

Як добре, що все це

Їй тільки наснилося.

 

Що наша Планета

Як завжди огортається,

Що Люди щасливі

Й всміхаються

 

Зубкова Поліна

м. Запоріжжя

 

 

Коментарі