Новини

«Literature Future». Чернівці на два дні стануть столицею дитячої писемності

Фестиваль має на меті перетворити місто у столицю дитячої писемності, мистецтва, розвитку та добробуту.

Благодійний фонд «Я Майбутнє України» започатковує у Чернівцях І Міжнародний дитячий літературний фестиваль «Literature Future», який перетворить наше місто у столицю дитячої писемності, літературного мистецтва, об’єднавши творчі думки і серця найобдарованіших дітей України.

Захід відбудеться 15-16 вересня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича.

Мета фестивалю:
– популяризація читання дитячої літератури;
– популяризація творчості обдарованих дітей України;
– заохочення дітей до написання оригінальних авторських творів; 
– популяризація літературного мистецтва вцілому та розширення уявлення про дитячу літературну творчість України за кордоном; 
– підвищення якісного рівня таланту дітей, які творять в Україні за допомогою лекцій, майстер-класів тощо.

«Хочеться, щоб Чернівці стали столицею дитячої літератури, розвитку та добробуту. Фестиваль відбудеться на території Університету, це найкраща в Україні локація. Крім того, у нас представлено багато національностей, що покаже толерантність і синтез різних культур. А ще це наше місто, де очікуємо отримати підтримку рідних та друзів», – каже керівниця благодійного фонду «Я майбутнє України» Марта Левченко.

Юні літератори зможуть опублікувати свої твори в книзі вибраних творів «Я – майбутнє України. Діти». На фестиваль запросять 100 найталановитіших дітей з усієї України, які представлятимуть свої регіони.
Також у рамках фестивалю проведуть конкурс на найкращий твір серед учнів з всієї України. За результатами конкурсу журі спершу обере 20 найкращих творів, а в основний день фестивалю визначать три призові місця:

  • 1 місце – виграш 10 тисяч гривень;
  • 2 місце – виграш 5 тисяч гривень;
  • 3 місце – виграш 5 тисяч гривень.

Також на фестиваль запросять відомих авторів України, які проведуть дітям майстер-класи, поділяться досвідом та дадуть юним авторам корисні поради.

Наразі організатори фестивалю шукають спонсорів. Очікують підтримки влади та благодійників.

 

 

 

 

 

Коментарі