Новини

16 активістів та активісток з Ляйпцігу досліджують Чернівці

Учасники програми Meet Up утілюють проект «Daily life and media».

Фото Лабораторії культури

31 липня до Чернівців приїхали 16 активістів і активісток організації «Visionerski Transport» з німецького міста Ляйпцігу.

Упродовж тижня гості з Німеччини разом з учасниками з України досліджуватимуть Чернівці в межах програми Meet Up: Deutsch-Ukrainische Jugendbegegnungen (Німецько-Українські зустрічі молоді).

Зустріч реалізують ГО «Лабораторія культурних досліджень» (Чернівці, Україна) та «Visionerski Transport» (Лейпциг, Німеччина).

Фото Лабораторії культури

Фото Лабораторії культури

Програма Meet Up має на меті об’єднати європейську молодь, щоб подолати стереотипи один про одного, підтримати міжнаціональне порозуміння.

Дві групи активістів утілюватимуть проект «Daily life and media», отримають знання й навички з медіаграмотності, креативного письма, проектного менеджменту та міських дослідженнях.

Учасники пройдуть бліц-курс з креативного письма від Максима Дупешка, дізнаються про фейки від Олега Тудана, про роботу молодого ЗМІ «Шпальта», про краудфандинг «Твоє місто. Чернівці» та відвідають місцеві культурні інституції Літературний целанівський центр та Gedankendach, локацію «Прут заново» та багато іншого.

«Німцям подобаються Чернівці, вони в захваті від книжок чернівецьких видавництв: купили двомовні збірки Пауля Целана та Рози Ауслендер, книги Жадана лише українською, а також дитячі книжки від «Чорних овець». Німці під час дослідження міста з письменником Максимом Дупешком із задоволенням сиділи на траві на Театральній площі, заглядали у дворики, фотографували деталі архітектури», – розповіла проектна менеджерка Лабораторії культури Оксана Чміль.

Фото Лабораторії культури

Зокрема, для активістів проекту та чернівчан 3 серпня о 20:30 у внутрішньому дворику Українського Народного Дому (вулиця Якоба фон Петровича, 2) відбудеться показ фільму Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» українською мовою з англійськими субтитрами.

Тож, як кажуть організатори, публічний перегляд фільму – гарна нагода для знайомства учасників обміну з містянами.

Наступний навчальний модуль проекту «Daily life and media», під час якого учасники з України поїдуть у Німеччину, відбудеться у Ляйпцігу наприкінці жовтня.

 

Оксана Чорна

 

Коментарі