Новини

Роботи із заміни газопроводу у центрі Чернівців триватимуть до кінця грудня

Планують замінити понад чотири кілометри старого й аварійного газопроводу.

ПАТ «Чернівцігаз» проводить роботи із заміни аварійних газових мереж в центральній частині міста.

Напередодні за результатами здійснення комплексного приладового обстеження розподільних газопроводів та газопроводів-вводів, виявили, що газові мережі у центрі Чернівців (вулиця Головна, Університетська, М. Заньковецької, Бетховена, Чайковського) перебувають в аварійному стані та потребують повної заміни.

Прокладати нову лінію газопроводу розпочали від рогу вулиць Головної та Руської. Надалі роботи проводитимуть на ділянці до перехрестя вулиць Хмельницького та Гагаріна. Як повідомили у прес-службі ПАТ «Чернівцігаз», газопровід замінять також і на Університетській, Переяславській, Заньковецької та Бетховена. Планують замінити більше чотирьох кілометрів газопроводу. Вартість цих робіт складає 5,5 (без ПДВ) мільйонів гривень. Кошти виділила НКРЕКП у межах інвестиційної програми на 2017 рік.

У прес-службі ПАТ «Чернівцігаз» кажуть, що не можуть говорити про конкретні терміни завершення роботи на вулиці Головній, адже необхідно враховувати погодні умови та інші комунікації, окрім цього, там щодня великий рух автотранспорту.

«Загалом проводимо заміну більше чотирьох кілометрів у центрі міста, враховуючи вулицю Головну, ми плануємо завершити до кінця грудня».

За словами прес-секретарки ПАТ «Чернівцігаз» Вікторії Голодняк, упродовж заміни аварійного газопроводу виникають певні незручності для містян, але роботи виконують заради безпеки та безаварійності газопостачання.

На вулиці Шептицького, де зараз також проводять роботи, для пішоходів облаштували пішохідний перехід.

 

 

 

Коментарі