Новини

Чернівчанка перемогла у Міжнародній олімпіаді з німецької мови

Це найбільші у світі змагання з німецької мови Internationale Deutscholympiade (IDO) 2018.

Фото: Управління освіти Чернівецької міської ради

З 15 до 28 липня у місті Фрайбурзі (Німеччина) проходила Міжнародна олімпіада з німецької мови, яку з 2008 року проводить Goethe-Institut спільно з Міжнародною спілкою вчителів німецької мови, повідомляє управління освіти Чернівецької міської ради.

140 учнів з 74 країн з усіх п’яти континентів, які вивчають німецьку мову як іноземну, приїхали до Фрайбурга не тільки показати свої мовні навички, міжкультурну компетенцію, креативність, але й вміння працювати в команді. Абсолютну перемогу здобула учениця Чернівецької гімназії №1 імені Т. Г. Шевченка Діана Паневська. Готувала чернівчанку вчителька німецької мови Романа Фисюк.

Упродовж двох тижнів конкурсанти намагалися налагодити дружні стосунки з усіма учасниками, адже мали для цього безліч можливостей: Goethe-Institut надав програму дозвілля, за якою учасники змогли відвідати німецькі школи та університет у Фрайбурзі, відпочити у Європейському парку та побувати на багатьох концертах.

«Міжнародна олімпіада з німецької мови – це найбільше змагання світу між найкращими знавцями іноземної мови і водночас чудовий спосіб порозуміння між народами. Мені вдалося переконати усіх у своїх силах і вибороти перше місце у найвищому рівні В2 на цій олімпіаді.

Для такого успішного виступу мені знадобилися раніше набуті навички на таких німецькомовних проектах, як «Молодь дебатує», де я посіла 2 місце в Україні, і представляла нашу країну на Міжнародному фінальному тижні у Таллінні, а також під час театрального проекту у рідній гімназії, коли до нас приїхав німецький режисер Йоганнес Рітман із міста Фрайбург, де цьогоріч проводили Міжнародну олімпіаду», – розповідає Діана Паневська.

Діана обрала політичну економіку як майбутню спеціальність і надає великого значення розвитку навичок комунікації з іноземцями. Після церемонії нагородження дівчина поспілкувалася з депутатом Бундестагу Матерном фон Маршалом, який запропонував їй практикуватися у нього в бюро.

 

 

 

Коментарі