Новини

Майже 20 волонтерів з Азії та Європи діляться культурою у Чернівцях

Попри післяобідню зливу на вулиці Ольги Кобилянської проходить запланований фестиваль культур «Global Village».

Майже 20 волонтерів з Китаю, Туреччини, Сінгапуру, Індонезії, Тунісу та Сербії пригощають чернівчан національними стравами, діляться сувенірами, співають традиційні пісні, танцюють та навіть читають реп.

Фестиваль організовує у Чернівцях молодіжний рух лідерів Aiesec. Організація зібрала в нашому місті ініціативну молодь з Азії та Європи, щоб познайомити їх з Україною та надихнути починати тут власні проекти.

«Цьогоріч волонтери працюють у проекті «Language School» на базі бібліотек міста. По дві години п’ять разів на тиждень вони навчають чернівчан англійської. Залежно від рівня підготовки учнів ми створюємо групи, які навчають по двоє волонтерів. Також студенти реалізовують ще один проект –  «Shape Ukraine» («Сформуй Україну»). Двоє наших волонтерів працюють на базі табору в Чернівецькій області», – ділиться президент Aiesec у Чернівцях Ірина Олар.

Волонтери Aiesec приїхали до Чернівців на початку липня. Студенти багато часу витрачають на підготовку до курсів, а решту  – пізнають Україну та культуру один одного.

«Я працюю тут, у таборі «West Camp», в урочищі Лужки. Навчаю дітей англійської під час мовних курсів. Впевнений, мої учні багато навчилися та вдосконалили свою англійську за час наших уроків. Також під час перебування в Україні я багато подорожую. Вже відвідав Чернівці, Львів, Одесу, Вижницю. Мені дуже сподобалися ці місця. Моє волонтерство тут є чудовим», – розповів волонтер Стефан з Тунісу.

«Ми навчаємо і дітей, і дорослих. Та нам подобається просто жити тут, у Чернівцях. Тут красива архітектура. Також у Чернівцях привітні люди. Вони намагаються говорити зі мною англійською, і мене це дуже тішить. Не подобається лише погода», – з усмішкою поділилася волонтерка з Тайланду Ванапа.

Фестиваль триватиме до 20:00 на вулиці Ольги Кобилянської.

Коментарі