Chernivtsi Open 2018. У Чернівцях стартував шахово-шашковий турнір. Фото

На турнір до Чернівців приїхали шахісти з Ізраїлю, Румунії, Угорщини та Росії.

24 липня у Чернівцях стартував IV щорічний шахово-шашковий турнір «Chernivtsi Open 2018», який триватиме впродовж п’яти днів. У заході беруть участь арбітри міжнародної та національної категорій.

«Наразі ми зареєстрували більше 80 учасників турніру. Є два основних шахових турніри: до групи «А» входять найсильніші шахісти, а до групи «В» –любителі й ті, хто набрав нижче 1800 балів», – каже суддя національної категорії Георгій Мінтенко.

У програмі фестивалю: турніри «А» та «В» з класичних шахів, турнір «С» з блискавичних шахів (бліц), турнір «D» з шашок-64 (швидка гра), майстер-клас і сеанс одночасної гри для усіх охочих, запис дітей до шахових гуртків.

«Є основні і спеціальні призи. В групі «А» 10 основних грошових винагород- від 500 до 5000 гривень. У групі «В» – 8 нагород. Окрім цього, є спеціальні призи для окремих груп населення», – розповів суддя Георгій Мінтенко.

Торік гравців розділяли за віком, а цьогоріч діти змагатимуться з дорослими в турнірі «А» на рівних. Серед учасників – 14-річний Чемпіон України з блискавичних шахів 2018 Олексій Білич.

«З семи років сам почав грати на комп’ютері, мені сподобалось. Потім батько відвів у шаховий клуб у Чернівцях. Тепер доволі часто їжджу на різні турніри», – каже Олексій.

На турнір до Чернівців приїхали шахісти з Ізраїлю, Румунії, Угорщини та Росії.

Шахіст-любитель із Румунії Антон Чітра розповідає, що вперше бере участь у міжнародному турнірі. 

«Я граю в шахи вже 12 років, щоправда, з перервами.  Це мої перші змагання в Україні. Сьогодні я тут як любитель», – каже він.

Турнір проводять за підтримки ГО «Альянс професійних шахістів», ГО «Федерація шахів Чернівецької області», благодійного фонду «Майбутнє України» та Управління фізичної культури та спорту Чернівецької міської ради.

Мета змагань – популяризувати шахові турніри у Чернівецькій області; підвищити інтелектуальний рівень молоді, розширити дружні зв’язки між шахістами різних країн та різних регіонів України.

Турнір проходить на вулиці Садовій, 5, у корпусі №19 ЧНУ імені Юрія Федьковича (3-ій поверх, актовий зал).

Фото Юлії Драган

 

Залишити відгук