Новини

Директор притулку для тварин у Чернівцях пропонує організувати пункти стерилізації в області

Відповідну петицію незабаром розглянуть депутати міськради.

Директор МКП «Притулок для тварин» Василь Виноградов зареєстрував петицію про стерилізацію безпритульних тварин у Чернівецькій області та штрафи за викидання тварин на вулицю.

Василь Виноградов пропонує впровадити програми вакцинації та стерилізації тварин в населених пунктах Чернівецької області шляхом організації роботи стерилізаційних центрів для бездомних тварин на території краю, об’єднаних територіальних громад. На реалізацію цієї програми він пропонує виділити кошти з обласного бюджету та бюджетів ОТГ.

Також посилити адміністративне покарання осіб, які викидають своїх тварин на вулицю, звернутись з даною пропозицією до Верховної Ради України.

Петиція набрала необхідну кількість голосів, тому вже 9 серпня Чернівецька міська рада має розглянути петицію.

Василь Виноградов розповів у коментарі «Шпальті», навіщо це робити та чи можливо втілити у Чернівецькій області.

«У МКП «Притулок для тварин» немає ресурсів стерилізувати усіх безпритульних тварин у Чернівецькій області. Тому необхідно організувати на Буковині маленькі пункти стерилізації. Там потрібен мінімальний штат: ловець, водій, ветеринар, фельдшер та прибиральники. А люди ловитимуть та привозитимуть тварин. Це цілком можливо, проте потрібна підтримка обласного бюджету.Щодо штрафів, то їх необхідно вводити на рівні держави. Якщо зараз залишити тваринку на вулиці, за це можуть оштрафувати на суму від 17 до 51 гривні. Коли ВР схвалить підвищення, це почне працювати».

За словами Василя Виноградова, зараз у Чернівцях як мінімум 40% собак є стерилізованими.

Нагадаємо, притулок для тварин у Чернівцях переповнений.

 

 

Коментарі