Кожен заслуговує свого ангела. У Чернівцях відкрилася благодійна виставка-аукціон картин. Фото

Юлія Косівчук презентувала виставку власних картин «Ангели з міста Добра». Усі зібрані кошти будуть передані благодійному фонду Марти Левченко «Я майбутнє України».

18 липня у Центрі культури «Вернісаж» відкрилась виставка картин Юлії Косівчук «Ангели з міста Добра». Всього представлено 24 роботи. Картини особливі. Головними героями кожного малюнка є ангели.

На створення картин з ангелами мисткиню надихнуло те, що сучасному світу дуже бракує добра.

«Хотілося внести свою якусь маленьку частинку задля того, щоб світ ставав кращим, щасливішим. Сподіваюся, що хоч якось, але вийде. Для мене всі ангели виняткові, тому що я не роблю дублікатів. Як кожна людина особлива, так і її ангел. Вірю, що все, що я малюю, повинно працювати. Вірю, що мої ангели охороняють людей, бо вони зроблені з любов’ю.  Вважаю, що кошти – це не основне, тому що іноді людям потрібно просто допомогти словом, підійти та обійняти, це вже дуже велика допомога. І, якщо хтось захотів би собі картину, я ніколи не відмовила б та зробила б це безкоштовно. Кожен заслуговує на свого ангела», – сказала Юлія Косівчук у коментарі «Шпальті».

За словами авторки робіт, упродовж виставки усі охочі можуть придбати собі того ангела, який сподобався найбільше.

«Кожен може купити картину за стільки, скільки не шкода віддавати із сімейного бюджету. Потрібно кинути гроші у скриньку, на звороті картини написати своє прізвище, а вже в останній день експозиції, 29 липня, можна буде забрати ангелятко собі додому», – пояснила Юлія Косівчук.

За словами прес-секретаря благодійного фонду «Я майбутнє України» Катерини Коломієць, назва виставки дуже символічна, адже містом Добра можна назвати і спеціальний центр для жінок з дітьми, котрі страждають від домашнього насильства, для сиріт та діток з інвалідністю. Відкриття цього закладу, за словами жінки, стало можливим завдяки благодійникам, зокрема – отриманим коштам з продажів чудо-ангелів Юлії Косівчук.

«Центр доброти «Мрія Марти» функціонує вже другий рік. Будинок ми винаймали та платили дуже велику орендну плату. Оскільки щодня надходять заявки від мам, котрі опинилися у складних життєвих ситуаціях чи то через домашнє насилля, чи через конфлікти у родині, необхідно було,, щоб фонд мав власний проект «Місто Добра». Нам вдалося придбати будинок у Чернівцях. Там плануємо зробити для кожної мами кімнату, де вона зможе перебувати з дитиною, кожен зможе пройти курси психологічної реабілітації, соціалізації. Також буде дуже потужна реабілітаційна база для діток з інвалідністю. Зараз ще тривають ремонтні роботи, сподіваємося,що центр відкриє восени свої двері», – пояснила Катерина Коломієць.

Усі, хто вирішили підтримати благодійний фонд власними коштами, отримали в подарунок книги Юлії Косівчук з авторськими малюнками – поетичну збірку «Помаранча-SIZE» та двомовну казку «Війна і маленька Віра».

Виставка триватиме до 29 липня.

 

Анна Колісник
Фото Юлії Драган

 

 

Залишити відгук