Новини

Видання про Чернівці може стати найкращою дитячою книгою року за вибором читачів

«Легенди Чернівців від Чорної Вівці» пройшли у фінал, де змагаються 50 книжок українських авторів.

Книга чернівецької письменниці Христі Венгринюк «Легенди Чернівців від Чорної Вівці» представлена на книжковій премії «Еспресо. Вибір читачів». Вона потрапила в номінацію «Література для дітей».

Як ідеться на сайті «Еспресо», упродовж червня оргкомітет конкурсу отримав 139 заявок від 26 видавництв на участь у конкурсі. Після ретельної перевірки їх на відповідність вимогам, до конкурсу увійшли 98 книжок, із них 50 представляють номінацію «Література для дітей».

У коментарі «Шпальті» Христя Венгринюк розповіла, як створювали книгу.

«Легенди Чернівців створені на основі легенд про Чернівці. Це сімейна книга, яку батьки можуть читати разом з дітками та вивчати історію свого краю. Мова легенд легка і створена спеціально для діток різного віку. У книзі є як історичні легенди, так і новітні. Видання творили майже цілий рік, бо відгукувалися легенди. У цьому мені допоміг буковинський письменник Максим Дупешко».

Прес-секретар «Meridian Czernowitz» Лілія Шутяк зазначила, що подали саме «Легенди Чернівців від Чорної вівці», оскільки це одна з найсвіжіших книжок видавництва, яка відповідає вимогам конкурсу.

«Книжка цікаво написана й проілюстрована. Її хочеться не лише читати, але й порекомендувати у подарунок. Видання розраховане на широке коло читачів – тих, хто цікавиться нашим містом або ніколи тут не був, але мріє побачити найважливіші локації Чернівців. Особливо приємно, що кращі книжки визначають читачі, тож маємо надію наше видання їх вразить. Переконані, що перемога в конкурсі надихне чернівецьких авторів створювати подібні проекти й розповідати про Чернівці ще більше історій та легенд, які припадуть до смаку багатьом», – каже Лілія Шутяк.

Христя Венгринюк  українська письменниця (прозаїк, поетеса, драматург), літературознавець, рецензент, художниця. Разом зі Святославом Померанцевим та Василем Дроняком є співзасновницею дитячого арт-видавництва «Чорні вівці». Засновниця та викладачка живопису в студії «МонмАРТр». 

 

 

 

Довідка.

Книжкова премія «Еспресо. Вибір читачів» заснована телеканалом «Еспресо». Її презентація відбулась в травні 2017 року в рамках Книжкового Арсеналу в Києві. Конкурс проходить наступним чином, впродовж червня за пропозиціями видавництв формують список з понад ста книг. Далі над виданнями працюють дві групи експертів – окремо в номінаціях доросла та дитяча література. Другий етап премії завершується в серпні. Експертне журі дорослої та дитячої номінації визначає, твори для дітей та дорослих, які перешли до 3-го етапу конкурсу де переможців визначають читачі у бібліотеках по всій Україні.

 

 

Коментарі