Новини

У Чернівцях планують реконструювати стадіон «Буковина»

Також визначають місце для скейт-парку.

У Чернівцях розглядають можливість проведення реконструкції стадіону «Буковина». Про це на брифінгу повідомив чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

«Відбулося засідання робочої групи з формування технічного завдання на реконструкцію стадіону «Буковина». Ми запрошували фахівців з «Укрдизайнгруп» Львова, які проектували стадіон «Львів-арена», – розповів міський голова.

За словами мера, визначаються щодо категорії стадіону. Наприклад, арена четвертої категорії передбачає криті глядацькі місця. Однак однією з вимог такого стадіону є наявність певної кількості паркомісць навколо спортивного об’єкта, забезпечити які біля «Буковини» немає можливості. Окрім цього, експерти оглядали басейн поблизу стадіону.

«Розуміємо, що басейн має залишитися довжиною 50 метрів, для того щоб там можна було проводити професійні змагання. Оголосимо відкритий конкурс, де професійні архітектори подадуть пропозиції облаштування об’єкта», – сказав Олексій Каспрук.

Також, за його словами, працює група з визначення місця для будівництва скейт-парку. Імовірно, його облаштують в одному зі спальних районів міста, поки основна локація – неподалік готелю «Черемош» та школи №27. Окрім цього, відновили будівництво нового стадіону від УЄФА біля «Електронмашу», що на вулиці Головній.

«Відбувся додатковий тендер, фірма «Будівельник-2020» облаштовує покриття та згодом має приступити до монтажу трибун, обіцяють до 1 вересня закінчити», – повідомив міський голова.

 

Коментарі