Новини

Турецькі пісні та тайська кухня. У Чернівцях відбудеться фестиваль культур

Під час фестивалю чернівчани зможуть познайомитися з традиціями, національними стравами та культурою іншої країни.

27 липня у Чернівцях відбудеться Global Village – унікальний культурний фестиваль, що створює можливість для української молоді познайомитись, поспілкуватись та поділитись досвідом з представниками різних країн світу.  Захід організовують члени молодіжної організації AIESEC. Президент відокремленого підрозділу ВМГО «AIESEC в Україні» в місті Чернівці Ірина Олар розповідає, чому вони вирішили організувати такий фестиваль у Чернівцях.

Метою фестивалю є показати культурну різноманітність світу в інтерактивному варіанті, щоб розширити світогляд молоді та залучити представників з різноманітних країн світу для розвитку нашого міста.

Під час фестивалю чернівчани зможуть познайомитися з традиціями, національними стравами та культурою іншої країни, адже допомагають організувати захід 17 волонтерів з різних куточків світу.

Деякі волонтери вже встигли провести час у нашому місті, тому діляться враженнями про Чернівці.

«У цьому місті можна поїсти за не дуже дорогу оплату, тут красива архітектура, але є проблеми з громадським транспортом, зокрема, у маршрутках немає кондиціонерів», – розповідає волонтерка Джейні з Китаю.

Ірина Олар каже, що такий захід у нашому місті проходить вчетверте. Цьогоріч організатори обіцяють вразити відвідувачів.

«Ми покажемо вам національні турецькі танці, пригостимо вас нашими солодащами і для кожного відвідувача приготуємо турецьку каву. Найбільше, що ми хочемо – щоб після закінчення фестивалю ви знали трохи більше про турецьку культуру», – зазначає волонтер Батуган зі Стамбулу.

А Ванапа з Таїланду навчить відвідувачів розмовляти тайською мовою, та покаже, як готувати таїландську їжу.

Організатори розповідають, що фестиваль дає можливість підвищити рівень англійської мови. На заході також працюватимуть волонтери, аби допомогти із англійською. Тож усіх охочих запрошують прийти на фестиваль, який відбудеться 27 липня на вулиці Ольги Кобилянської, 40. 

Початок о 15.00.

 

Христина Тимофійчук

Коментарі