Новини

У Чернівцях реалізували ще один проект «Бюджету ініціатив»

Для «Міської поліклініки № 2» придбали апарати фізіотерапії та механотерапії для фізіотерапевтичного відділення.

Проект із закупівлі даного обладнання для потреб лікарні став переможцем «Бюджету ініціатив чернівчан» в 2017 році. Зокрема, для реабілітації чернівчан придбали:

– Тренажер ротаційний для верхньої кінцівки кистьовий ТРВК-1;

– Тренажер ротаційний для нижньої кінцівки маховий ТРВМ-1;

– Тренажер ротаційний для верхньої кінцівки настінний ТРВН-1;

– Тренажер ротаційний для верхньої кінцівки підлоговий ТРВП-1;

– Тренажер ротаційний для гомілково-стопного суглобу ТРНГ-1;

– Профілактор (дошка) Євмінова;

– Шведська стінка Дніпро з навантаженням 150 кг;

– Тренажер ротаційний комбінований ТРК-2;

– Тренажер маятниковий універсальний ТМУ-10;

– Стіл масажний стаціонарний;

– Апарат МІТ – ЕФ 2;

– Апарат для пресотерапії 48 каналів 8320Т.

Апарат пресотерапії змонтований та розміщений у фізіотерапевтичному відділенні КМУ «Міська поліклініка № 2». Уже провели перші сеанси реабілітаційної пресотерапії, повідомили у прес-службі міської ради. 

Іншу апаратуру планують розташувати в окремому реабілітаційному відділенні за адресою: вул. Героїв Майдану,226 ( колишнє поліклінічне відділення КМУ «Міська лікарня № 1» ).

Довідка:

Пресотерапія – один з видів лімфодренажу. Його суть полягає в масажі всього тіла електричними імпульсами. Під час процедури одягають спеціальний костюм з секційними відділеннями для рук, ніг, талії, стегон. Комп’ютерна програма чергує подачу повітряних імпульсів. Дія пресотерапії схожа з «вичавлюючим» масажем. Тільки він виробляється не руками, а за допомогою апарату. Чергування компресії і вакууму, частота подачі імпульсу – від 30 секунд до 2 хвилин. Під час процедури людина приймає горизонтальне положення. Апарат за допомогою подачі повітря в секції створює відчуття м’язових скорочень. Комп’ютер дозує навантаження на організм, змінюючи щільність і проникність тканин. Допомагає відновити відтік лімфи. Пресотерапія показана в наступних випадках:

− м’язове перенапруження (після занять спортом або важкої роботи); −

локальні жирові відкладення;

− в’ялість шкірних покривів;

− венозна недостатність;

− важкість у ногах;

− набряк після травми.

Пресотерапія використовується як профілактичний засіб від тромбозу, варикозного розширення вен. Лікування призначає лікар від 10 до 15 процедур. Процедури призначають не щодня, а з проміжком в 2-3 доби. За необхідності повторний курс призначають не раніше, ніж через 5 місяців. Процедура триває мінімум 20 хвилин, максимум – 30 хвилин. 

 

 

Коментарі