Новини

У Чернівецькому кардіодиспансері відкриють нове відділення

Відділення інтервенційної кардіології запрацює з  24 серпня.

У Чернівецькому кардіодиспансері відкриють нове відділення.Як повідомляють у Департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА, у відділенні встановлять ангіограф. Його придбали за 24 мільйони гривень бюджетних коштів.

Начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА Олександр Пуршага розповідає, що зважаючи на особливі вимоги до приміщень, де встановлюють таке обладнання, крім реконструкції та власне будівельних робіт мають повністю замінити всі мережі. Приміщення, де встановлять ангіограф, обшили спеціальним свинцевим покриттям, зробили спеціальну підлогу та стелю, матеріали для яких замовляли за кордоном.

Загалом вартість ремонту-реконструкції приміщення коштувала 4 мільйони гривень. Його планують відкрити на День Незалежності України.

«Оскільки персонал кардіодиспансеру попередньо пройшов навчання роботи на ангіографі  і має необхідний практичний досвід та сертифікати, відділення інтервенційної кардіології розпочне свою роботу щойно буде здійснено наладку та запуск обладнання» – зазначила головний лікар КМУ «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний диспансер» Ірина Маковійчук.

Коментарі