Новини

Які фірми ремонтуватимуть буковинські дороги на понад 800 мільйонів

За даними «Закупівлі Чернівці», серед переможців тендерів – «відомі» компанії з політичним інтересом.

За допомогою аналітичного модулю Bi.prozorro ресурс «Закупівлі Чернівці» з’ясував, що Чернівецька Служба автомобільних доріг (САД) здійснила 78 закупівельних процедур товарів, робіт та послуг на загальну суму 839 мільйонів гривень.

Під час закупівель конкуренція була формальною, пише ресурс. Економія від проведення публічних закупівель через систему Прозорро склала аж 2,5% або 21 мільйон гривень від загальної суми. Четверта частина закупівель взагалі не відбулась, 36 тендерів з 78 (46,2%) виявились успішними для САД.

«Закупівлі Чернівці» склали рейтинг компаній, які отримали найбільше фінансування від обласної САД за роботи з поточного середнього ремонту доріг у Чернівецькій області впродовж 2018 року:

  1. 234 мільйонів гривень отримає ТОВ ПБС за ремонт доріг до КПП «Сокиряни» та КПП «Руська», а також ремонт дороги Чернівці-Житомир. ТОВ «ПБС» зареєстрована у Івано-Франківську. Як інформують «Наші гроші», фірму «ПБС» контролює нардеп від Прикарпаття Олександр Шевченко. Чоловік, до речі і на президентські вибори готується, рекламується на Прикарпатті та Буковині. ТОВ ПБС у Івано-Франківській області виконали робіт з ремонту доріг на 4 мільярди гривень. Одночасно у реєстрі судових рішень є ухвала щодо клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів цієї фірми в межах кримінального провадження щодо виконання у 2016 році ремонту дороги Чернівці-Заставна.
  2. 116 мільйонів гривень відповідно до укладених договорів щодо виконання ремонту дороги Чернівці – Житомир та Глибока – Банилів Підгірний отримає ТОВ «Компанія «Євродор». Ця фірма зареєстрована в смт Доманівка Миколаївської області. Загалом за 2017-2018 роки ця фірма отримала підрядів у Чернівецькій області на суму 234 мільйонів гривень. Для порівняння, наступною за обсягом замовлених робіт, які буде виконувати ця фірма, є Миколаївська область. І сума робіт – 26 мільйонів гривень. Власником цієї фірми є колишній помічник нардепа від БЮТ Асланян Артур Гомединович. Це підприємство також проходить по кримінальному провадженню щодо зловживання службовим становищем при виконанні робіт по ремонту дороги Чернівці-Житомир.
  3. 79 мільйонів гривень отримає ПП «ПОЛТАВАБУДЦЕНТР» на ремонт дороги Чернівці-Житомир та Романківці – Кормань (зі статутним фондом 0 гривень). Фірма зареєстрована у Полтаві. Засновником є Асланян Славік Арамович (однофамілець власника «Євродор»). Найбільший обсяг робіт із ремонту доріг це підприємство проводить у Одеській та Херсонській області. Цікавим є факт, що цю фірму тендерний комітет не визнав переможцем по тендеру на виконання ремонту дороги Чернівці – Житомир, оскільки порахували, що потужності асфальтобетонного заводу ТОВ «СПМК-17» не вистачить для забезпечення матеріалами і ПП «ПОЛТАВАБУДЦЕНТР», і ТОВ ПБС. Однак фірма оскаржила це в Антимонопольному комітеті і це рішення було скасоване.

Чернівецькі не менш відомі фірми також виконуватимуть роботи з поточного середнього ремонту доріг, а саме: ТОВ БУДТОРГІНВЕСТ (14,8 мільйонів гривень), ТОВ «Техно-Буд Сервіс» (11,1 мільйонів гривень), ПП «Кронос» (5,9 мільйонів гривень).

«Будемо вдячні, якщо люди, які мешкають поруч з дорогами, на ремонт яких виділено мільйони гривень, будуть контролювати роботи і відсилати нам фото», – йдеться на ресурсі «Закупівлі Чернівці».

 

 

Коментарі