Новини

Я був голодний. У чернівецькому соборі запровадили безкоштовні обіди для нужденних. Фото

Благодійний проект у Катедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці діятиме на постійній основі.

Днями у Катедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці стартував проект «Я був голодний…», який передбачає безкоштовні гарячі обіди в парафіяльній їдальні. Кожен мирянин має можливість придбати квиток на безкоштовний обід вартістю 50 гривень та подарувати «запрошення на обід» тим, хто цього потребує.

«Благодійний проект стартував з благословення єпископа Йосафата у Соборі Успіння Пресвятої Богородиці, а отець Любомир Іваночко створив групу соціальної допомоги нужденним», – розповідає волонтерка Наталія Жук.

За її словами, благодійна акція діє з 18 червня та завершувати її не планують. Щодня з 12:00 до 14:00 волонтерки видають одноразовий талон на обід. Пожертви на їжу надають парафіяни собору. Нужденна людина приходить, отримує талон, записує у зошит своє ім’я, рік народження і ставить підпис. Відтак йде в їдальню та отримує їжу.

Окрім цього, на гроші з пожертв волонтери закуповують ліки для хворих та привозять їх людям, які не мають можливості самостійно прийти в храм.

«Наші парафіяни хочуть допомогти тим, хто цього потребує. На жаль, до нас часто приходять й ті, хто просто хоче використати можливість щодня безкоштовно поїсти. Це основна проблема,» – розповідає пані Наталія.

Жінка пояснює, трапляється, що люди приходять напідпитку або під дією інших речовин, вимагаючи їжу.

 

Фото: Юлія Драган

 

 

Коментарі