Новини

Центральний автовокзал на ремонті. Що зміниться та коли завершиться реконструкція

Реконструкцію автовокзалу планують завершити у 2019 році.

 

Нову бруківку на пероні та крісла у залі очікування встановили на Центральному автовокзалі Чернівців. Тут триває другий етап реконструкції автовокзалу. А згодом засклять фасад приміщення вокзалу та розширять будівлю на дев’ять метрів. Попри реконструкцію автовокзал працює у звичному режимі. 

«Згідно із проектом усі три перони на вокзалі будуть критими. Також у планах ремонти самого приміщення автовокзалу. Будівлю продовжать на девять метрів до вулиці Головної. На додаткових метрах облаштуємо місця для пасажирів», – розповів перший заступник генерального директора «Чернівціавтотранс» Іван Онуфрій.

За його словами, асфальт замінила бруківка, оскільки вона надійніша, довше служить. Декотрі автобуси мають майже 20 тонн, тож асфальт не витримує такого навантаження.

Наразі Центральний автовокзал, попри частково виконані ремонти, має вигляд далекий до сучасного. Декілька кіосків із пиріжками, обшарпані стіни, зали очікування, з яких ніяк не вивітриться сморід, ніби тут нічліжка для безхатьків. Тут немає місця, де можна з комфортом та приємністю очікувати на свій автобус. І це зважаючи на те, що автовокзал обслуговує рейси міжнародного значення.

У ТОВ «Чернівціавтотранс», яке обслуговує Центральний автовокзал та відповідає за ремонт, зазначили, що наразі триває другий етап реконструкції. Усього таких етапів п’ять. Щодо термінів роботи, то кажуть, мовляв, чітких немає.

«Сподіваємося, що наступного року зможемо завершити реконструкцію Центрального автовокзалу»,  – каже Іван Онуфрій.

За його словами, ремонт затягнувся, оскільки гроші на обслуговування автовокзалу отримують за рахунок відсотків від продажу квитків.

Нагадаємо, реконструкцію Центрального автовокзалу розпочали ще у 2011 році. Тоді роботи планували виконати за два роки…

Ольга Максимюк

 

Фото Юлії Драган

 

Коментарі