Новини

Як у Чернівцях проходить «Петрівський ярмарок». Фото

Десятки яток з різними виробами хенд мейду розмістилися від вулиці Головної до Шкільної.

Сьогодні, 7 липня, у Чернівцях проходить традиційне міське свято «Петрівський ярмарок».
Дійство розпочалося перед Ратушею з урочистого виносу прапорів України, міста Чернівців та штандарту Петрівського ярмарку. Після цього чернівчани, учасники святкових заходів та почесні гості міського свята пройшлися урочистою ходою від площі Центральної, вулицею Головною, до Центрального парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка.

Продовження свята у вигляді театралізованого дійства проходило перед аркою парку. Міському голові Олексію Каспруку запропонували купити коня. Після чого усі гості та учасники перемістилися до сцени біля фонтану. Майбутніх першокласників Петриків і Павликів привітали зі святом та вручили подарунки. Також подарунки отримали дві багатодітних сім’ї.

Олексій Каспрук вручив їм ключі від три та 5-ти кімнатних квартир, як подяку від міста. Поряд встановлено фотозону«Петрівські покоси», де охочі можуть робити світлини на згадку про свято.

На вулиці Ольги Кобилянської (біля обласного музею) громадська організація Чернівецького міського жіночого клубу «Успішні чернівчанки» провели благодійну акцію «Family day».У програмі ярмарку: виставки-продажі товарів народного споживання, презентації продукції місцевих та вітчизняних товаровиробників, будівельної галузі, меблів, сфери послуг, виробів майстрів народних ремесел, розважальні та культурно-мистецькі заходи. 

 

Фото: Антоніна Вишневська

 

Коментарі