Афіша, Новини

У Чернівцях відбудеться кінопрем’єра документального фільму «Невидимий батальйон»

Шість історій жінок-військовослужбовиць, розказаних трьома українськими режисерками.

13 липня у Чернівцях відбудеться кінопрем’єра повнометражного документального фільму про участь українських жінок у війні з Росією «Невидимий батальйон».

«Знаю дівчину, яка під обстрілами витягувала поранених у Іловайську, коли більшість чоловіків сиділи в підвалі. Якщо жінка, мати, сестра чи донька бажає захищати наші цінності і нашу територію, то ніхто не може їй цього заборонити».

Коли: 17:00
Де: кінотеатр «Чернівці», вулиця Університетська, 10

Показ організовано Чернівецькою міською радою, ГО «ВРБ» (Волонтерський Рух Буковини), ГО «CUIA Fund» та ГО Інститут Гендерних Програм.

«Невидимий батальйон» – це шість історій жінок-військовослужбовиць, розказаних трьома українськими режисерками: Іриною Цілик, Світланою Ліщинською та Аліною Горловою. Героїні фільму різні за своїм життєвим досвідом, віком, військовими та цивільними професіями, проте їх всіх об’єднала ця війна, і їх історія створює панорамну картину становища жінки у Збройних Силах. Фільм покликаний актуалізувати дискусію стосовно формування армії за професійним принципом та необхідності реформування законодавства відповідно до стандартів НАТО.

Після показу журналісти та глядачі матимуть можливість поспілкуватись з продюсерками, режисерками та героїнями фільму.

 

 

Коментарі