Новини

«Інтелект Буковини». Юні науковці зі всього краю вдосконалювали свої знання у літній школі

Переможці олімпіад  ІІ-ІІІ ступенів з біології, фізики, хімії та математики і призери Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт слухали лекції найкращих науковців та викладачів свого фаху.

104 учнів старших класів, котрі упродовж навчання продемонстрували успіхи у таких предметах, як фізика, хімія, біологія та математика взяли участь у школі «Інтелект Буковини». Упродовж 14-ти днів діти малу можливість не тільки теоретично та практично поглибити знання у відповідних галузях, а й оздоровитись та відвідати цікаві місця Вижниці.  

Окрім цього, талановиті школярі проявили свої креативні навички, поговорили про громадську діяльність, лідерство та зміни в суспільстві.

«Ми розуміємо, що сьогодні потрібно підлаштовуватись під дітей, вони всі мають свої особливості, характери, вони креативні. Наша ціль – осучаснити підходи до дітей, зробити ці підходи більш динамічними. Для кожної групи ми розробляли окрему програму: фізики запускали літачки, хіміки проводили експерименти, біологи працювали з мікроскопом та проводили польові дослідження. Все відбувається в ненав’язливій атмосфері, аби діти могли відчувати себе комфортно», – розповідає методист науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін ІППО, координаторка викладачів табору, лекторка з напрямку хімії Поліна Чухненко.

 

«Шпальта» розпитала юних учасників і учасниць школи про враження від літнього навчання та плани на майбутнє:

Едгар Гашпан, 14 років, переможець олімпіади з математики:

«Не дивлячись на несприятливу погоду, мені дуже сподобалось проводити час в школі. Я був переконаний, що мені тут буде цікаво, що я зможу навчитись новому і корисному, адже хочу стати програмістом. Найбільше мені запамятались заняття з математики – матеріали були не дуже легкими, але якщо старатись – то можливо осягнути все.»

Ігор Боклач, 13 років, учасник олімпіади з математики та англійськї мови.

«Я тут знайшов дуже багато друзів. Планую подаватись в університети – і українські, і закордонні, хоча переконаний, що якість освіти не дуже відрізняється. У будь-якому випадку, навчання за кордоном багато чого дає – від практики до кращого розуміння людей, але в пріоритеті повернутись в Україну.»

Софія Лотоцька, 13 років, учасниця олімпіади з математики.

«Спілкування з людьми, котрі тебе розуміють і цікавляться тим, чим цікавишся ти, приносить багато користі. Мені дуже сподобались екскурсії, а саме коледж з ткацьким факультетом, де можна побачити багато надихаючих робіт. Планую бути дизайнером, бо там поєднані творчість та математика. За кордоном я отримаю більше знань, але вчитись та працювати хочу тут. Є типова думка, що в інших країнах краще, але нам потрібно розвивати Україну».

Школа «Інтелект Буковини відбувається за підтримки компанії «ЄНАМІН» та Департаменту освіти та науки Чернівецької облдержадміністрації.

 

 Світлана Константинюк

Фото Наталі Нечаєвої-Юрійчук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі