Новини

Сукню треба не носити, у ній потрібно дефілювати. Поради для чернівчанок від дизайнерки Оксани Караванської. Фото

Оксана Караванська представила нову колекцію «Український Haute Couture 2018».

Четвертий рік поспіль у рамках Leopolis Jazz Fest відома українська дизайнерка Оксана Караванська представила у Львові, у Митрополичих Садах, своє нове модне шоу. Цьогоріч її колекція називається «Український Haute Couture 2018». Показ супроводжувався живою музикою у виконанні провідного симфонічного оркестру України «INSO-Львів».

«Колекція особлива тим, що це український от кутюр, який сьогодні в Україні робить тільки Караванська. Мої сукні ніколи не повторюються. А сукня – це взагалі найжіночніше і найпривабливіше з того, що ми, дизайнери, створюємо. Сукню треба не носити, у ній треба дефілювати. Разом із сукнею жінка одягає на себе образ, манеру поведінки; вона є наче режисером міні-моновистави, в якій роль треба грати до останньої секунди. Якщо ж вам не хочеться грати, – заховайтеся за маленьке чорне плаття або зовсім не ходіть на світські раути», – поділилася дизайнерка.

Серед гостей показу – клієнти Оксани Караванської, львівське духовенство, дружина мера Львова Катерина Садова, учасник формації «Піккардійська терція» Андрій Капраль, народний депутат Ірина Луценко.

Як розповіла Оксана Караванська, ця колекція давно існувала в її уяві. А реалізувати її вдалося лише за три місяці. Це легкі, летючі сукні, прикрашені старовинною вишивкою, мереживом, розписаних шовком, в яких можна світитись як на коктейльних вечірках, так і на високих прийомах.

«Мені навіть складно сказати, коли я придумала ці наряди. В голові завжди багато ідей. Цією колекцією я хотіла показати багатогранність української моди, справжній старожитний лад, красу наших жінок. В нарядах з’єднані класика і старовинна майстерність. До речі, плаття, що відкриває показ, вже було представлено на червоній доріжці в Каннах і було названо одним з кращих там», – розповіла Оксана Караванська.

За задумом дизайнерки, наряди демонстрували моделі різних форм.

«Це моя творча задумка. Я хотіла, щоб глядачі подивилися, послухали і змогли порівняти: прекрасна українська музика Мирослава Скорика нічим не гірше Моцарта, наші жінки такі різні, колоритні і самобутні, а наші вишивки – унікальні та завжди в тренді. Тому для показу я вибрала моделей класичних форм і пишнотілих дівчат, якими є багато українок»,- розповіла дизайнерка.

 

 

Альона Чорна

Фото авторки

 

 

Коментарі