Новини

Електронна черга та відсутність ажіотажу. У ЧНУ стартувала вступна кампанія

Приймають документи на вступ до магістратури.

Сьогодні, 2 липня, в Чернівецькому національному університеті стартувала вступна кампанія. Документи приймають у студентів, які закінчили четвертий курс, тобто наразі набір здійснюється на магістратуру та за скороченою формою навчання (на основі диплома молодшого спеціаліста).

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії ЧНУ імені Юрія Федьковича Петро Шпатар розповідає, як стартувала кампанія:

«Ажіотажу поки не має, з 9:00  ми почали працювати, наразі подали документи 13 абітурієнтів. Сьогодні великого напливу немає, тому що не всім абітурієнтам видали документи, дипломи ще не пройшли верифікацію в Єдиній базі. Також випускники, які закінчили цьогоріч четвертий курс, ще не склали ЗНО, тому сьогодні не людно», – сказав Петро Шпатар.

За його словами, цього року прийом документів дещо відрізняється від минулих років. Важливим є те, що охочі вступити на навчання в магістратуру мають особисто прийти до вишу та в друкованому варіанті подати заяви, електронний кабінет для них не діє.

«Прийом документів відбувається в декілька етапів, спочатку при вході перевіряють наявність усіх документів, далі ви проходите до наступної зали, де пишете заяву на вступ та обираєте факультет. Ми реєструємо вас в електронній черзі і  видаємо пропускний номер. Ви проходите до дверей Шевченківської зали та чекаєте, коли ваш номер з’явиться на екрані великого монітора», – пояснює Петро Шпатар.

 

Заступник відповідального секретаря каже, що торік електронного монітора не було, усім доводилося чекати в «живій» черзі.

«Електронна система дуже спростила роботу приймальної комісії. Тепер нам не потрібно ставити  окрему людину щоб стежила за чергою.  На табло екрану висвічується інформація про те, коли приходить черга заходити до зали та до якого столу підходити», –каже пан Петро.

За його словами, цьогоріч навчання в університеті закінчили близько чотирьох тисяч бакалаврів, тож в приймальній комісії очікують на ажіотаж. Нагадаємо, прийом документів триватиме до 24 липня, далі розпочнуться вступні іспити.

 

Христина Тимофійчук

Фото Юлії Драган

 

 

Коментарі