Новини

Кожен учень матиме свій комп’ютер. У чернівецьку школу закупили сучасну техніку. Фото

Офіційне відкриття інноваційного простору відбудеться першого вересня.

У загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №2 імені Юрія Федьковича, що на вулиці Головній, 77, закупили комп’ютерну техніку. Обладнання придбали завдяки програмі міської ради «Бюджет участі», яку школа виграла у 2017 році.

У навчальному закладі облаштують сучасний інноваційний простір з мультимедійними кабінетами для організації навчання учнів, а також проведення загальноміських заходів для школярів, освітян і чернівчан.

Наразі у школі розпочали ремонтні роботи, автор проекту Павло Катеринчук, розповів «Шпальті», що вже вдалося зробити.  

«Зараз тривають ремонтні роботи зі встановлення кабельних ліній, за допомогою яких техніку підключать до мережі, адже в усій школі має бути інтернет», – каже він.  

– Всього закупили 53 одиниці техніки. Тепер на уроках кожен учень матиме свій комп’ютер, раніше ж по двоє троє дітей працювали за одним. Техніка сучасна, з led-моніторами, діагональне розширення у 22 дюйми, – розповідає Павло Катеринчук.

Усе програмне забезпечення є ліцензіним. Ком’ютери встановлять у двох класах, а у актовій залі вмонтують великий мультимедійний екран. 

«Грошей, вказаних у програмі – а це 998 тисяч, вистачило для придбання техніки, ще й вдалося зекономити 130 тисяч гривень. Компанія, яка виграла тендер через Prozzoro, запропонувала вигідну ціну, тому залишлися кошти».

За словами пана Павла, найближчим часом він не планує брати участь у Бюджеті ініціатив, але школа цьогоріч подає на конкурс проект зі встановлення лінгвокабінету.

Офіційне відкриття інноваційного простору відбудеться першого вересня.

Христина Тимофійчук

Фото Юлії Драган

 

 

Коментарі