Новини

Як у Чернівцях самостійно винайняти квартиру. Лайфхак

«Шпальта» пропонує декілька варіантів пошуку квартири.

Фото: Юлія Драган

Телефонний виклик.

– Добрий день! Ви здаєте кімнату?

– Добрий! А яка саме вас цікавить?

– На вулиці Богдана Хмельницького, принаймні, в оголошенні Ви вказуєте саме так.

– Я посередник, у мене багато оголошень.

– Дякую, я шукаю самостійно!

Найчастіше у телефонній слухавці звучить саме така відповідь на запитання щодо здачі квартири.  

У Чернівцях знайти житло без посередника – справа нелегка (та й взагалі важко шукати квартиру самостійно). Хтось не ускладнює собі життя й вирішує заплатити місячну вартість помешкання посереднику, лише аби якомога швидше заселитися у нове житло та уникнути затяжних і не завжди вдалих «ходінь по квартирах». 

Та є й такі, котрі ставлять собі за мету знайти квартиру самостійно – тоді пошуки займають декілька тижнів, чи навіть місяць. 

Отож, якщо Вас виселяють або ж Ви з певних причин вирішили з’їхати, і шукаєте квартиру у Чернівцях без ріелтора, то «Шпальта» підготувала для вас невеличкий лайфхак, як самостійно знайти власний простір із умовами, що будуть Вас влаштовувати.

(Сподіваємось, у Вас залишився хоча б тиждень на пошуки нового місця,  якщо ні – не зволікайте і не втрачайте віри).

  • «Завтра почну шукати». Ні, не потрібно відкладати на потім, принаймні, точно не у нашому місті. Якщо Вам уже відомо, що потрібно з’їхати через два тижні/місяць, то одразу починайте думати, де, з ким та на який термін Ви б хотіли орендувати квартиру або кімнату.

  • «Оголошення». Якщо Ви зареєстровані в таких соціальних мережах, як Facebook, Instagram, маєте власний Telegram-канал та Twitter, то обов’язково створіть на своїй сторінці допис «шукаю квартиру» (не забудьте вказати критерії),  оскільки може спрацювати «теорія шести рукостискань»: всі ми знайомі одне з одним через осіб, що пов’язують нас з будь-якою людиною на Землі).

  • Сайти, створені для людей, які шукають квартири самостійно. «baza.house, OLX».

«baza.house» –  чернівецький сайт, де ви знайдете інформацію про оренду нерухомості у Чернівцях. Інформація подається від власників (дуже рідко від ріелторів).

«OLX» – тут  знайдете інформацію здебільшого від ріелторів, але є й від власників. Основний плюс в тому, що стрічка оголошень оновлюється щогодини. 

  • «Оренда квартир без посередників» – це група, яку можна знайти у соціальній мережі «Вконтакті». Попри заборону «Вконтакті», це єдина спільнота, де чернівчани досі публікують інформацію про оренду квартир. Група оновлюється щодня.

І насамкінець, не втрачайте віри та пам’ятайте: хто шукає – знаходить.

Якщо знаєте інші варіанти пошуку – діліться у коментарях.

 

 Ярослава Дерев’янко

 

 

Коментарі