Новини

У Чернівцях визначили найприбутковіше та найзбитковіше комунальне підприємство

Експерти склали рейтинг комунальних установ міста.

CHV TV

Команда Центру реформ та розвитку склала рейтинг комунальних підприємств міста Чернівців за показником валового прибутку (збитку) за 2017 рік (ті підприємства, яких немає в рейтингу не надали інформацію всупереч численним запитам).
Найбільший розмір валового прибутку у 2017 році отримало КП (комунальне підприємство) «МТК «Калинівський ринок» 25175 тисяч гривень, найбільш збитковими є КП «Чернівецьке тролейбусне управління» (валовий збиток у 2017 році 55707 тисяч гривень), МКП «Чернівцітеплокомуненерго» (валовий збиток у 2017 році -47010 тисяч гривень) та КП «Чернівціводоканал» (валовий збиток у 2017 році -27821 тисяч гривень).

Ще 19 комунальних підприємств отримують невеликий валовий прибуток від 176 тисяч гривень до 2238 тисяч гривень, а 8 підприємств – валовий збиток від 5,2 тисяч гривень до 2752 тисяч гривень. Про це йдеться на офіційній сторінці експертів у Фейсбук.

Отже, в нинішній ситуації всі комунальні підприємства Чернівців потребують реформування задля підвищення ефективності власної господарської діяльності, створення умов для самофінансування та високого рівня надання послуг у довгостроковому періоді. Натомість деякі з них потребують вжиття термінових антикризових заходів, що дозволять вивести підприємства з кризового стану та зменшити рівень їхньої збитковості.

Зазначений показник відображає різницю між чистим доходом від реалізації продукції (робіт та послуг) та собівартістю реалізованої продукції. Він на відміну від чистого прибутку не включає фінансування з бюджету міста Чернівці та інші статті доходів чи витрат і є критерієм оцінки ефективності операційної діяльності підприємств.

Коментарі