Новини

Патріарх Київський Філарет отримав звання Почесного доктора ЧНУ

23 червня Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

У Червоній залі ЧНУ відбулась церемонія присвоєння Патріарху звання Почесного доктора Чернівецького університету.

Патріарх отримав звання за активну участь у створенні та становленні філософсько-теологічного факультету університету, єдиного в Україні, де успішно поєднуються світські та духовні спеціальності, за формування кадрового потенціалу та навчально-методичного забезпечення богословського відділення, за сприяння у включенні спеціальності «богослів’я» у перелік державних спеціальностей і визнанні дипломів, виданих духовними навчальними закладами та наукових ступенів і вчених звань викладачів цих установ. 

Випускники Богословського відділення Київської Православної Богословської Академії при Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича отримали з рук Патріарха дипломи освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» та «Магістр». Про це повідомили у прес-службі Черівецької ОДА.

Також голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук вручив Патріарху Філарету найвищу відзнаку обласної державної адміністрації – «На славу Буковини».

 

Коментарі