Новини

Чому маршрутки №11 та 12 перестали курсувати раніше обіцяного

Напередодні у мерії повідомляли про те, що ці маршрутки їздитимуть до 1 липня.

Сьогодні члени виконкому зібралися на засідання, де одним із питань порядку денного є розгляд питання щодо припинення руху окремих маршруток.

 «Розглядаємо питання порядку денного, була пропозиція заслухати представників перевізників щодо зміни маршрутів. Зараз іде обговорення без прийняття рішення, окрім створення робочої групи», – розповів «Шпальті» заступник міського голови Володимир Середюк.

Нагадаємо, напередодні у міській раді повідомляли, що з 21 червня зміниться схема руху не 10, а восьми маршруток. Тобто маршрутки №11 та №12 мали б курсувати за старою й звичною схемою ще до 1 липня. Проте ці автобуси учора, 21 червня, припинили рух на маршрутах. Володимир Середюк пояснює, чому так сталося. 

«Про зміни руху маршруток за місяць до прийняття такого рішення має бути інформація у ЗМІ, вона має звучати на сесії міської ради.  Також були відправлені листи департаментом, і хоча листи отримали через два тижні, але двічі, за даними Укрпошти, була відмова одержання цього листа. Юристи вважають, що це достатня підстава для того, аби вважати, що усі були поінформовані за місяць до розірвання угод. Тобто було достатньо часу, тож ми прийняли рішення вважати договори розірваними і укласти нові», – пояснює заступник міського голови.

Водночас голова Асоціації перевізників Чернівців Микола Альбота зазначив, якщо зараз виконком припинить дією експериментів, перевізники зможуть завтра чи пізніше вийти на маршрут.

«Рада засновників вчора вирішила зупинити діяльність підприємств – відучора автобуси №11 та 12 припинили рух на маршрутах. Влада заборонила рух, нам сказали, що приїде поліція, трансінспекція. Напевно, ми будемо закривати підприємство «Тарас» і оголошуватимемо себе банкрутами. Автобуси доведеться розпродати. Якщо місту не потрібне таке підприємство, нехай їздять з тими, хто працює не дуже чесно», – каже він.

На зупинці, що вулиці Степана Бандери, є ще люди, які чекають звичних маршруток №11 та №12. А в соцмережах чернівчани запитують, які маршрути існують замість скасованих 11-ки та 12-ки.  

Водночас у Фейсбуку містяни обурюються з приводу того, що у тролейбусах неможливо їхати, бо там, як у консервній банці. 

 

Іванна Аннин

Фото Юлії Драган

Коментарі